... / Bilo jednom u... Hollywoodu nakon premijere na SFF-u od 24. avgusta u bh. kinima

21. 08. 2019. u 14:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1

Kino publika u regionu s velikim nestrpljenjem dočekala je 9. film Quentina Tarantina. Ovaj vikend gledatelji su u velikom broju pohrlili u kino dvorane širom Hrvatske, Srbije i Slovenije vidjeti najnovije ostvarenje kultnog redatelja o kojem svi pričaju. Koliko je publika bila željna novog Tarantina najbolje govori podatak kako je film u samo prva 4 dana prikazivanja pogledalo 27.435 gledatelja u Hrvatskoj te 26.000 gledaljeta u Srbiji i 15.000 u Sloveniji što ga čini njegovim najgledanijim filmom u regionu Balkana.

Od ove sedmice novi Tarantinov film u Cinema Cityju: Bilo jednom...

U američkim kinima film je do sada zaradio skoro 115 miliona dolara i time za isti period prikazivanja prestigao dotadašnjeg rekordera Nemilosrdne gadove (103.9 milijuna dolara) dok je ukupna zarada na svjetskim kino blagajnama prešla 122 miliona dolara.

Kritičari velikom većinom imaju samo riječi hvale za ovaj prikaz zlatnog doba Hollywooda sa svezvijezdanom glumačkom postavom predvođenom Leonardom DiCapriom, Bradom Pittom i Margot Robbie. Tome svjedoče i visoke ocjene koje film ima na uglednim web stranicama posvećenim filmu imdb.com (8,2) i rottentomatoes.com (85%).

Bilo jednom u... Hollywoodu nakon premijere na SFF-u od 24. avgusta u bh. kinima - undefined

Foto: Con film: Bilo jednom u... Hollywoodu nakon premijere na SFF-u od 24. avgusta u bh. kinima

Svi ovi podaci govore u prilog tome da se kino publika u poplavi brojnih prequela, sequela, spinoffa i filmova o superjunacima, zaželjela originalnih naslova i da je Bilo jednom... u Hollywoodu definitivno film ljeta koji, ukoliko još niste, svakako morate pogledati na velikom platnu. 

I u BiH vlada prava Hollywood mania pošto su ulaznice za premijernu projekciju filma na zatvaranju Open Air programa 25.Sarajevo Film Festivala 23.avgusta rasprodate prije početka Festivala a za prve projekcije u svim BH kinima od 24.avgusta već mjesec dana traži se karta više na svim blagajnama.

Uz Leonarda DiCapria, Brada Pitta i Margot Robbie, u filmu uloge su ostvarili Al Pacino, Bruce Dern, Tim Roth, Timothy Olyphant, Kurt Russell, Dakota Fanning, Damian Lewis,  Emile Hirsch, James Marsden, Michael Madsen i mnogi drugi. Ovo je ujedno i zadnja filmska uloga nedavnog preminulog glumca Lukea Perryja.

“Bilo jednom…u Hollywoodu” vraća nas u kasne šezdesete, u zlatno doba Hollywooda. Radnja filma prati glumca Ricka Daltona (Leonardo DiCaprio), bivšu zvijezdu jedne western TV serije, i njegovog dvojnika Cliffa Bootha (Brad Pitt) na putu pronalaska svog mjesta pod suncem u filmskoj industriji. Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hippie Hollywooda, davne 1969. godine u Los Angelesu. To je ujedno i vrijeme zadnjih trzaja zlatnog Hollywooda te se Rick i Cliff moraju boriti za svoj uspjeh u svjetskoj prijestolnici filmske industrije koju više ne prepoznaju. Ali Rick ima poznatu susjedu - Sharon Tate (Margot Robbie)...

Con film, zvanični zastupnik studija Sony za BiH otvara „Bilo jednom u Hollywoodu“ u svim BH kino dvoranama, i to multiplexima Cinema City u Sarajevu, Cineplexx Palas u Banja Luci, Cinestarima u Banja Luci, Tuzli, Mostaru i Bihaću, Ekranu u Zenici i Andrićgradu u Višegradu te u kinima u Prijedoru, Foči, Trebinju, Busovači, Maglaju, Bijeljini, Brčkom, Tesliću i Doboju a u narendom periodu će obići veći broj gradova u BiH.

NEMA KOMENTARA