Od ove sedmice novi Tarantinov film u Cinema Cityju: Bilo jednom...

Radiosarajevo.ba
Od ove sedmice novi Tarantinov film u Cinema Cityju: Bilo jednom...
Foto: IMDb / Brad Pitt i Leo DiCaprio

Od 23. augusta na repertoar Cinema Cityja stižu najočekivaniji naslov ovog ljeta Bilo jednom...u Hollywoodu i nova akcija Kraljice zločina.

Bilo jednom...u Hollywoodu (Once Upon a Time ... in Hollywood) je deveti film Quentina Tarantina, u kojem je prvi put na filmskom platnu spojio zvijezde Leonarda DiCapria i Brada Pitta.

Bilo jednom...u Hollywoodu priča je o glumcu i njegovom dvojniku koji kreću na put kako bi pronašli svoje mjesto pod suncem u filmskoj industriji daleke 1969. godine. Radnja filma se odvija u Los Angelesu 1969. na vrhuncu hippy Hollywooda.

Glavni likovi u filmu Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), bivša zvijezda jedne western TV serije i njegov dugogodišnji dvojnik Cliff Booth (Brad Pitt) u vrijeme zadnjih trzaja zlatnog Hollywooda bore se za svoj uspjeh u svjetskoj prijestolnici filmske industrije koju više ne prepoznaju. Ali Rick ima poznatu susjedu - Sharon Tate (Margot Robbie)...

Kraljice zločina (The Kitchen) je akcija u režiji Andre Berloff, a glavne uloge tumače Melissa McCarthy, Tiffany Haddish i Elisabeth Moss.

Radnja se odvija tokom sedamdesetih godina u zapadnom dijelu Manhattana u New Yorku, poznatim pod nazivom Hell´s Kitchen. Prati žene mafijaša koje vješto preuzimaju posao od svojih muževa koji su smješteni u zatvor. U filmu se pojavljuju i Domhnall Gleeson, Common, James Badge, Brian d Arcy James, Margo Martindale, Bill Camp i Jeremy Bobb.

Film je redateljsko-scenaristički debi Andreje Berloff koja ima Oscar nominaciju za scenarij filma Straight Outta Compton...

Pored dva nova naslova na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniju akcionu avanturu Paklene Ulice: Hobbs & Shaw, zatim animiranu avanturu za sve generacije Kralj lavova i avanturu komediju Dobri momci u kojoj glavne uloge tumače Jacob Tremblay, Molly Gordon, Will Forte...

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su animirani hitovi Kralj lavova, Aladin i Priča o igračkama 4.

Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu: www.cinemacity.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije