... / Edo Maajka poziva mlade na festival i borbu za hrabru umjetnost i aktivizam

22. 08. 2019. u 14:25:00 Sponzorisani tekst

Shares:0

Nakon brojnih panela i umjetničkog programa, Edo Maajka će s s bendom u subotu, 24. augusta na platou muzeja 'Bitke za ranjenike' u Jablanici nastupiti na Festivalu omladinske kulture i aktivizma PYAF. Festival će se od 23. do 25. augusta održavati pod sloganom From brave art to activism, a najpopularniji reper Balkana poziva omladinu da prisustvuju velikom događaju koji za cilj ima borbu za hrabru umjetnost i aktivizam.

PYAF je prilika i mogućnost za mlade umjetnike i muzičare, ali i sve ostale da pokažu šta znaju i žele ostvariti, ali i na neki način unaprijediti omladinski aktivizam koji je, kažu organizatori, itekako potreban.

Edo Maajka - undefined

Foto: PYAF: Edo Maajka

Prije nastupa žestokog repera, publici će se predstaviti bendovi Mind Zoo iz Splita i Hiden Resonance iz Travnika odabrani u okviru RockMarathon DemoFest konkursa te Činčila iz Sarajeva kao gosti festivala. Organizatori dodaju da će se prvog dana festivala moći pogledati predstava Onomatobleja mostarskog komičarskog trojca Omer Hodžić, Nikola Rončević i Luka Marijanović u Velikoj Sali Muzeja od 19 sati, dok će u nedjelju na završnici PYAF-a igrati Maslinova grana Mostarskog teatra mladih, također od 19 sati.

PYAF se održava u organizaciji Omladinskog kulturnog centra Urban Art i Omladinskog kluba Pod istim suncem u sklopu BHRI programa. Ulaz na sve sadržaje je slobodan.

NEMA KOMENTARA