Žena otkrila genijala trik: Uradite ovo da bi vam hljeb duže trajao

0
Radiosarajevo.ba
Žena otkrila genijala trik: Uradite ovo da bi vam hljeb duže trajao
Foto: Pexels / Ilustracija

Jedna žena podijelila je svoj trik za produženje svježine hljeba, a mnogi kažu da je to "genijalno" — a sve što vam je potrebno je mikrovalna pećnica.

Sammar Charif, popularna na TikToku, postala je poznata zbog svoje jednostavne, ali efikasne metode čuvanja hljeba koja je postala viralna, privlačeći više od 3.4 miliona pregleda. U vremenu kada svaka marka ima značaj, održavanje svježine hljeba postaje još važnije, a Sammarini savjeti mogli bi biti rješenje koje vam treba.

Na svom profilu, @sammar_, napisala je: "Ljudi me zovu čudakinjom kada vide da imam hljeb u mikrovalnoj, ali to ga čuva svježim." S ponosom je dodala: "Traje duplo duže. Ovaj hljeb je istekao prije oko nedjelju i po i nema ni trunke plijesni."

Lokalni izbori 2024 | Hajrudin Mulić: "Zaustavljanje iseljavanja mladih je moj glavni projekt"

Lokalni izbori 2024 | Hajrudin Mulić: "Zaustavljanje iseljavanja mladih je moj glavni projekt"

Sammar tvrdi da joj je potrebno tri sedmice da potroši jedan hljeb zahvaljujući ovoj metodi. Dok Tesco navodi da hljeb obično ostaje svjež samo dva do tri dana, ovaj neobični trik privukao je pažnju mnogih, a neki su priznali da također koriste mikrovalnu kako bi zaštitili hljeb od gladnih ljubimaca.

Jedan korisnik je rekao: "Stavljam ga u mikrovalnu jer nemam kutiju za hljeb, a moj pas će ga pojesti ako je na radnoj površini." Drugi je podijelio sličnu strategiju: "Ovo je uvijek korisno kada imate 'gremlina'/mačića koji će pojesti vaš hljeb," pohvalivši Sammarin pristup kao "tako pametan."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije