Zdravija varijanta pizze: Ovaj recept s tikvicama će vas oduševiti

Ako ste za malo zdraviju varijantu pizze, onda će vas sigurno oduševiti ovaj recept s tikvicama koji je divno sočan i lagan. Ostale sastojke možete prilagoditi sami.
Sastojci:
300 g naribanih tikvica, dva velika jaja, 30 g brašna, jedna i pol žličica soli, 25 g svježe naribanog parmezana, 55 g mozzarelle, 60 ml umaka od paradajza ili pasirani paradajz za pizzu, 100 g mozzarelle, 50 g cheddara, masline, feferoni, gljive i ostali dodaci po želji, kaškica origana, svjež bosiljak.

Pogledajte kako je himna BiH ispraćena u Bukureštu
Priprema:

Znate li koja je razlika između pizze, focaccie i pinse - hibrida koji oduševljava mnoge?
Zagrijte peć na 230 stepeni. U velikoj zdjeli za miješanje dodajte naribane tikvice, jaja, brašno i sol te dobro promiješajte sve sastojke. Dodajte parmezan i mozzarellu i miješajte dok se ne sjedini. Dobiveno tijesto rasporedite u okrugli ili pravokutni kalup za pizzu. Pecite 13-16 minuta ili dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Izvadite koru iz peći i smanjite temperaturu na 200 stepeni.
Premažite koru umakom ili pasiranom rajčicom i zatim dodajte sir, masline i ostale dodatke po želji. Pospite origanom i pecite još 10 minuta ili dok se sir ne rastopi. Poslužite toplo i s dodatkom svježeg bosiljka.
Broj osoba: 4
Priprema: 45 minuta

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.