Zdrav početak dana: Ukusna jaja sa fetom koja ćete jednostavno pripremiti

0
Radiosarajevo.ba
Zdrav početak dana: Ukusna jaja sa fetom koja ćete jednostavno pripremiti
Foto: Shutterstock / Jaja sa fetom

Mnogima omiljeni doručak su jaja, a mogu se pripremati na različite načine, od mekog do tvrdo kuhanog, jaja na oko i omleta. Iako se smatra da su jaja najjednostavnije jelo koje mogu pripremiti i oni koji ne znaju kuhati, još uvijek traju rasprave kako skuhati jaje i koliko dugo se mora kuhati.

Jaja na oko se čine još lakšim, a toliko su ukusna da ih obožavaju i odrasli i djeca.

TikTokerica Grace Elkus prva je podijelila recept za jaje na oko s feta sirom, koji su nakon nje isprobali milioni ljudi. Za ovo jelo napisala je da ga priprema kada je gladna i hrana joj treba za pet minuta.

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Ovo je recept za feta jaja.

Feta jaja su jednostavna, a sve što je potrebno za pripremu ovog viralnog doručka su: feta sir, jaje, avokado, tortilja (ili hljeb) i limeta (ili limun) i začini po želji, npr. crni biber, crvena paprika.

Ponestaje vam ideja za doručak? Probajte sjajne kiflice sa sirom koje se tope u ustima

Ponestaje vam ideja za doručak? Probajte sjajne kiflice sa sirom koje se tope u ustima

Za ovaj recept vam nije potrebno ulje. Zagrijte tavu i na nju izmrvite feta sir. Čim se počnu stvarati balončići i razbijte jaje. Začinite biberomi začinima po želji. Ne trebate pretjerivati sa začininima jer je feta sir slan.

Poklopite i pržite dok bjelance ne očvrsne, ali tek toliko da žumance ostane tečno. Jaje zatim stavite na tortilju (ili hljeb) na koju ste izgnječili i namazali malo avokada i iscijedili malo limete ili limuna, piše Skuhaj.

@graceelkus

5-minute feta fried eggs: you’ll thank me next time you’re hangry 🍳 Inpired by Ali Slagle’s potato, egg, and cheese tacos 🧀 Heat small nonstick skillet over medium heat. Crumble in feta around perimeter. Crack egg into center; season w/ black pepper & red pepper flakes (no need to add salt, the feta is plenty salty) Cover pan and cook until white is set, yolk is still runny, and cheese is unbelievably crispy. Serve atop toast, w/ hash browns, or my personal fave: in a charred tortilla with avocado & lime. You can oil the skillet, esp. if you’re not using nonstick, but I find the cheese gets crispier w/o More tips on my IG @graceelkus #friedeggs #feta

♬ Midnight City - M83

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije