Zbog ovoga vam džigerica ispadne suha i žilava: Ovo je greška koju mnogi prave
Džigerica se može pripremiti na mnogo načina. Samo treba da zapamtite da ne napravite jednu grešku koju većina čine.
Džigerica sadrži puno vitamina A, vitamina B i gvožđa. Također je veoma dobar izvor proteina. Pored toga, ima malo masti. 100 g pileće džigerice je 120 kcal. Ovo ga čini odličnim dijetetskim jelom.
Takođe ima pozitivan efekat na naš vid. Pomaže u borbi protiv anemije zbog visokog sadržaja gvožđa. Podržava naš imunitet i dodaje energiju. Zaista je vrijedno vaše pažnje.
Kako je Vico Zeljković vidio žrijeb grupa za SP
Često pravimo jednu veliku grešku kada pržimo džigericu.
Ako je džigerica koju pripremate suha i tvrda, to je zato što ste je posolili prije prženja. Ne bi trebalo to da radite.
Jetru začinite tek nakon prženja. Po mogućnosti neposredno prije serviranja. Ovo održava džigericu vlažnom iznutra i neće se stvrdnuti. Samo će biti mnogo ukusnije.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.