Zamrznite spužvicu za suđe u hladnjaku: Iznenadit će vas čemu sve može poslužiti

0
Radiosarajevo.ba
Zamrznite spužvicu za suđe u hladnjaku: Iznenadit će vas čemu sve može poslužiti
Foto: Pexels / Spužvica za suđe

Većini nikada nije palo na pamet da zamrzne spužvicu za posuđe, no ovo može biti iznenađujuće korisno.

Svima nam je poznata standardna spužvica za suđe, obično žuta i zelena, s mekom stranom za nježno čišćenje i grubom stranom za ribanje tvrdih mrlja. Ove su spužve nezamjenjive za učinkovito čišćenje, ne samo posuđa već i za razne druge kućanske poslove.

No postoji neočekivani način korištenja ovih spužvica - stavljanjem u zamrzivač. U tu svrhu preporučljivo je koristiti novu spužvu. Prije zamrzavanja operite je da omekša, a potom stavite s u hermetički zatvorenu vrećicu za hranu pa u zamrzivač.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Nakon kratkog vremena u zamrzivaču, spužvica za posuđe pretvara se u praktičan paket za ‘instant led‘. Može se koristiti za modrice, groznicu ili čak za održavanje temperature u hladnjaku. Za razliku od komercijalnih rashladnih gelova, smrznuta spužva se može ‘odmrznuti‘ za redovitu upotrebu, poput pranja posuđa ili čišćenja površina kod kuće.

Njezina veličina čini je praktičnom za pohranjivanje u zamrzivaču bez zauzimanja puno prostora namijenjenog hrani, piše Dom i dizajn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije