Doručak iz rerne: Uštipci kakve još niste probali
Brzo i lako se pripremaju, a idealni su uz jogurt, pavlaku ili kečap.
Sastojci:
5 srednjih krompira
2 mrkve
150 g sira (gaude, edamera...)
2 kašike sitno sjeckanog peršuna
2 jaja
50 g rastopljenog putera
1 kašičica čilija u prahu
1/2 kašičice bibera
1 kašika soli
Priprema:
Narendati sir i mrkvu. Peršun sitno isjeckati. Krompir oljuštiti, narendati i staviti u hladnu vodu, da ne pocrni. Ocijediti krompir, pa ga sjediniti sa mrkvom, sirom, peršunom i jajima. Dodati i začine (so, čili, biber), sve dobro promiješati da se sjedini. Otopiti puter pa i njega umiješati.
U plehu obloženom papirom za pečenje, formirati zalogaje od krompira. Peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni C oko 35 minuta. Pleh staviti prvo dole kako bi se uhvatila korica (da sir ne curi), a zatim ga podići na žicu u sredini rerne, savjetuje Stvarukusa.rs.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.