Idealne za nedjeljni ručak: Pileće šnicle u sosu, gotove za tren
Jedan od takvih recepata koji ćete zapamtiti i često koristiti jeste onaj za pileće šnicle u sosu, koje su preukusne i gotove "u trenu"!
Sastojci:
600-800 gr pilećih prsa
crveni luk
ulje, kašika brašna
bijeli luk
malo aleve paprike
so, biber, peršun
Priprema:
Isijecite pileća prsa za šnicle (presijecite ih, po dužini) i ugrijte ulje u malo dubljoj tavi.
Prepržite šnicle, po par minuta sa svake strane, i izvadite ih na tanjir.
Luk isjeckajte nasitno i prepržite ih na ulju na kojem ste prižili šnicle - prethodno smanjite vatru. Kad luk postane "staklast", dodajte šolju tople vode i šolju hladne vode u koju ste zamutili kašiku brašna.
Kad provri, dodajte bijeli luk i vratite šnicle u sos, te dodajte alevu papriku i začine. Kuhajte 20-ak minuta, s povremenim miješanjem. Pet minuta prije kraja dodajte peršun i to je to!
Kao prilog, možete pripremiti pire krompir (trikove za isti možete pročitati OVDJE), možete skuhati i "zeleno" povrće, pa ga izmiksati s mileramom i malo mlijeka te jednim česnom bijelog luka, pa napraviti malo drugačiji pire (preukusno je, vjerujte nam), a tu su uvijek i riža, krompir salata ili kuhani krompir.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.