Nemojte se udebljati ove zime uz pomoć ova TRI jednostavna trika

Radiosarajevo.ba
Nemojte se udebljati ove zime uz pomoć ova TRI jednostavna trika
Pad temperature najavljuje početak brojnih prigodnih događanja koja uključuju obilnu konzumaciju hrane te signalizira početak zastrašujućeg sezonskog debljanja.

Nova studija potvrđuje da su zimska debljanja stvarna i da proizlaze iz evolucijskih razloga.

"Taj se proces događa zbog biološki predviđenog rizika od gladi", kaže Andrew Higginson, viši predavač psihologije na Sveučilištu u Exeteru, piše Wall.

"U prirodnom okruženju, hrane zimi baš i nema, a mast je osiguranje koje bi nas trebalo čuvati vani dok ne pronađemo hranu. Temeljni pokretači našeg ponašanja često su nepromijenjeni još od prapovijesti."

Ako želite napustiti ovu evolucijsku osobinu prošlosti, nutricionisti otkrivaju nekoliko jednostavnih mjera koje možete poduzeti kako biste održali dobru liniju i bili zdravi tijekom zime.

Dodajte začine

Dodajte cimet, muškatni oraščić i klinčiće u zobene pahuljice, žitarice i/ili jogurt, a navečer te začine možete dodati i u šalicu toplog bademovog mlijeka. Također, konzumirajte svježi ružmarin. Ova biljka će učiniti čuda za vaše nepce i nećete morati koristiti kemijski natovarene marinade. Dovoljno je koristiti svježi sok od limuna, maslinovo ulje i ružmarin kad pržite povrće ili meso.

Jedite hranu koja vas grije

Grah varivo s kobasicama i špekom gotovo za pola sata
Hladnoća je izvor stresa za tijelo - kako bi temperatura bila stabilna i održavala homeostazu, potrebno vam je više energije. Zamijenite nezdrava jela sa zdravim juhama i varivima napravljenima od tone zelenog lisnatog povrća, češnjaka i luka. Također, uključite mahunarke, ljute paprike, đumbir i biljne čajeva - oni će vam pomoći zagrijati tijelo.

Zamijenite nezdrave sastojke zdravima

Izbacite maslac te umjesto njega koristite kokosov maslac ili ulje u svojim receptima za ukusna jela bez sastojaka koji stvaraju upale. Koristite bademovo brašno za kruh i krekere zbog kojih se nećete debljati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije