Za savršen početak sedmice: Recept za doručak od samo četiri sastojka
![Za savršen početak sedmice: Recept za doručak od samo četiri sastojka](https://storage.radiosarajevo.ba/article/483708/871x540/recept-dorucak-lisnato-tijesto-prsc-12feb23.jpg?v1676238695)
Ne morate do pekare da biste uživali u svježe pečenim pecivima napravljenim od lisnatog tijesta.
Isto možete napraviti i kod kuće uz vrlo malo truda i sastojaka.
Lisnato tijesto možete napraviti sami, ili si skratiti muke i kupiti već gotovo tijesto koje vam omogućava da ga napunite slanim i slatkim punjenjima.
![Dodik nakon brukanja u Srbiji nastavio trabunjati: 'Birači zaslužuju bolje, hranitelja više nema'](https://storage.radiosarajevo.ba/article/579089/300x185/milorad-dodik-januar-2025-ringier-2.jpg?v1739723456)
Dodik nakon brukanja u Srbiji nastavio trabunjati: 'Birači zaslužuju bolje, hranitelja više nema'
![Jeste li čuli za krofnaste jastučiće: Slastica koja dostojno zamjenjuje krofne, a priprema se brže](https://storage.radiosarajevo.ba/article/483540/300x185/krofnasti-jastucici-krofne-recept-pixabay-11feb23.jpg?v1676110949)
Jeste li čuli za krofnaste jastučiće: Slastica koja dostojno zamjenjuje krofne, a priprema se brže
Sastojci:
1 paket lisnatog tijesta
100 grama sira
50 grama džema od šumskog voća (ili nečeg drugog)
biljno ulje za premazivanje
Priprema:
1. Razvucite lisnato tijesto i prerežite ga na manje kocke ili pravokutnike.
2. U svaki komadić stavite komadić sira i pola čajne kašike pekmeza.
3. Preklopite tijesto preko punjenja, utisnite rubove prstima ili vilicom, a cijeli komad premažite biljnim uljem.
4. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stepeni oko 15 do 20 minuta, odnosno dok lisnato ne dobije zlatno-žutu boju.
5. Poslužite tople. Dobar tek!
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.