Za savršen početak sedmice: Recept za doručak od samo četiri sastojka

0
Radiosarajevo.ba
Za savršen početak sedmice: Recept za doručak od samo četiri sastojka
Foto: Gastro.hr / Recept sa lisnatim tijestom

Ne morate do pekare da biste uživali u svježe pečenim pecivima napravljenim od lisnatog tijesta.

Isto možete napraviti i kod kuće uz vrlo malo truda i sastojaka.

Lisnato tijesto možete napraviti sami, ili si skratiti muke i kupiti već gotovo tijesto koje vam omogućava da ga napunite slanim i slatkim punjenjima.

Mještani zabrinuti: Stijena i kamenje se ponovo odronili na putu u BiH. Saobraćaj blokiran

Mještani zabrinuti: Stijena i kamenje se ponovo odronili na putu u BiH. Saobraćaj blokiran

Jeste li čuli za krofnaste jastučiće: Slastica koja dostojno zamjenjuje krofne, a priprema se brže

Jeste li čuli za krofnaste jastučiće: Slastica koja dostojno zamjenjuje krofne, a priprema se brže

Sastojci:

1 paket lisnatog tijesta
100 grama sira
50 grama džema od šumskog voća (ili nečeg drugog)
biljno ulje za premazivanje
 
Priprema:

1. Razvucite lisnato tijesto i prerežite ga na manje kocke ili pravokutnike.

2. U svaki komadić stavite komadić sira i pola čajne kašike pekmeza.

3. Preklopite tijesto preko punjenja, utisnite rubove prstima ili vilicom, a cijeli komad premažite biljnim uljem.

4. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stepeni oko 15 do 20 minuta, odnosno dok lisnato ne dobije zlatno-žutu boju.

5. Poslužite tople. Dobar tek!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije