Za savršen početak sedmice: Recept za doručak od samo četiri sastojka
Ne morate do pekare da biste uživali u svježe pečenim pecivima napravljenim od lisnatog tijesta.
Isto možete napraviti i kod kuće uz vrlo malo truda i sastojaka.
Lisnato tijesto možete napraviti sami, ili si skratiti muke i kupiti već gotovo tijesto koje vam omogućava da ga napunite slanim i slatkim punjenjima.
Ovo je Lejla Zalihić koja je plivala kroz bujicu i spasila kćerku: 'Kćerka. Majka. Supruga. Heroj'
Jeste li čuli za krofnaste jastučiće: Slastica koja dostojno zamjenjuje krofne, a priprema se brže
Sastojci:
1 paket lisnatog tijesta
100 grama sira
50 grama džema od šumskog voća (ili nečeg drugog)
biljno ulje za premazivanje
Priprema:
1. Razvucite lisnato tijesto i prerežite ga na manje kocke ili pravokutnike.
2. U svaki komadić stavite komadić sira i pola čajne kašike pekmeza.
3. Preklopite tijesto preko punjenja, utisnite rubove prstima ili vilicom, a cijeli komad premažite biljnim uljem.
4. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stepeni oko 15 do 20 minuta, odnosno dok lisnato ne dobije zlatno-žutu boju.
5. Poslužite tople. Dobar tek!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.