Omiljeni zalogaj gotov za 10 minuta: Recept za pizzu koja se pravi u tavi
Imate li spremno tijesto, do pizze vas dijeli tek 10 minuta – a najbolje je od svega je što vam ne treba ni rerna.
Najbolji izbor je tava od lijevanog željeza, koja dugo i ravnomjerno zadržava toplinu, ali poslužit će i svaka druga.
Ako imate tavu kojoj se ne lijepi dno, tada vam ulje nije potrebno.
Mještani Fojnice sami sanirali oko 80 posto materijalne štete nakon poplava
Recept za najbolje tijesto za pizzu
Tijesto možete kupiti u kvartovskoj pekarnici ili, još bolje, ranije ga pripremiti prema receptu za najbolje tijesto za pizzu ili nekom drugom koji imate u rukavu.
Tijesto najprije razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj plohi pa stavite u zagrijanu tavu. Tavu možete i nauljiti ako joj se dno lijepi. Pecite poklopljeno na umjerenoj vatri oko 3-4 minute. Pojavit će se mjehurići, a dno će samo lagano potamniti.
Okrenite tijesto na drugu stranu i pecite ga još dvije do tri minute. Kada tijesto okrenete, premažite ga umakom od rajčice i drugim omiljenim dodacima, kao što su ribani sir, šunka, parmezan te povrće poput paprike ili luka te prema želji pospite listićima bosiljka.
Poklopite tavu, ugasite vatru i ostavite nekoliko minuta dok se sir ne rastopi, ne više od pet minuta, piše Punkufer.
Uživajte u brzinskoj pizzi iz tave!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.