Za ove vježbe kažu da su bolje od trčanja

0
Radiosarajevo.ba
Za ove vježbe kažu da su bolje od trčanja
Foto: musclemediaonline / Ilustracija

Postoje vježbe za skidanje kilograma koje su bolje od trčanja. U nastavku donosimo nekoliko koje je dobro prakticirati ako želite gubiti kalorije.

Za svakog ko planira izgubiti kilograme, trčanje je jedna od prvih vježbi koje padaju na pamet.

Definitivno možemo reći da je to zaista učinkovit način za skidanje kilograma: za osobu koja je teška 70 kilograma, trčanjem 8 km/h, 30 minuta bi trebala sagorjeti oko 298 kalorija.

Katolici širom svijeta danas obilježavaju Veliki petak

Katolici širom svijeta danas obilježavaju Veliki petak

No, neki ljudi nisu jako zainteresirani za trčanje. Možda imaju problema s koljenima i zglobovima ili trčanje smatraju dosadnim.

Neke vježbe mogu sagorjeti više masti nego trčanje, piše Brighside

1. Preskakanje užeta – 372 kalorije

Preskakanje užeta je odlična vježba za skidanje kilograma. Ono nije samo popularna dječja igra nego i česta vježba među mladim sportašima.

Preskakanje užeta može biti odlična kardio vježba – osim što pomaže s koordinacijom i tempiranjem pokreta. Budući da se može raditi na više načina, svatko može smisliti svoje „trikove“ za nju.

2. Plivanje (kraul) – 409 kalorija

Plivanje je odlična opcija za skidanje kilograma, odnosno sagorijevanje kalorija i sprječavanje mnogih bolesti u isto vrijeme. To je učinkovit način da se izbjegne dijabetes, moždani udar i druge oblike zatajenja srca. Ujedno pomaže ojačati mišiće, ali uz dodatnu pogodnost da koljena i kukovi ne pate.

3. Penjanje – 409 kalorija

Ovo je zabavan i uzbudljiv način za sagorijevanje kalorija. Penjanje po stijeni aktivira mišiće cijelog tijela te je korisno i za mentalno zdravlje jer poboljšava fokus i samodostatnost.

4. Vožnja biciklom – 614 kalorija

Broj izgubljenih kalorija prilikom vožnje biciklom, kao i kod trčanja, dosta ovisi o intenzitetu treniranja. Dodavanje sprintova može biti jako korisno. Ujedno je mnogo drugih razloga zašto biste trebali voziti bicikl. Osim što je dobra vježba i koristi mišićima i srcu, vožnja biciklom je prikladan i „ekološki“ način prijevoza.

5. Step aerobik – 372 kalorije

Aerobik je jedna od najaktivnijih vrsta vježbi u teretani koja se većinom izvodi uz veselu i ubrzanu glazbu. Ta vrsta vježbanja nije samo dobra za gubitak kilograma, nego je dobra i za kardiovaskularno zdravlje. Budući da step aerobik ne stavlja pritisak na zglobove, to je dobra vježba za osobe s osteoporozom ili osteopenijom.

6. Eliptične vježbe – 335 kalorija

Eliptične sprave su odličan način za aktiviranje cijelog tijela. Te vježbe jačaju donji dio tijela (listove, bokove i mišiće stražnjice) kao i gornji dio tijela (ruke, leđa i trbušnjake). Riječ je o manje zahtjevnoj vježbi tako da je to dobra opcija za žene koje se nastoje vratiti u formu nakon trudnoće.

7. Burpee vježba – 316 kalorija

Ovo je jedna od najdinamičnijih kalisteničkih vježbi – vježbi u kojima koristite svoje tijelo kao uteg uz minimalnu količinu opreme. Burpee vježbe dovode do aktivacije mišića u cijelom tijelu te gubite oko 10 kalorija u minuti, ovisno o intenzitetu vježbe.

8. Rukomet – 446 kalorija

Sportovi, nevezano za natjecateljske aktivnosti, su odlične vježbe. Rukomet je jedan od sportova u kojem se sagorijeva najviše kalorija budući da se igrači neprestano kreću tijekom igre.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije