Za one koji vole promjene na trpezi: Pohovano povrće u rerni

Radiosarajevo.ba
Za one koji vole  promjene na trpezi: Pohovano povrće u rerni
Sada kada imate obilje povrća na svakoj pijaci ili u marketu, možete se igrati s pripremom ovog jela. Ali ono što će sigurno prema izvornom receptu biti ukusno su pohovane tikvice i patlidžani.

Pohovano povrće se ne prži u ulju nego na papiru za pečenje u rerni. Na ovaj način štedite vrijeme, a hrana neće biti natpljena nezdravim uljem.

Sastojci:

tikvice i patlidžani (količina po želji)

brašno

jaja

prezla

oko 1/2 dcl ulja može maslinovo

so, količina po želji

Priprema:

Tikvice i patlidžane pripremiti kao i za obično pohovanje, oguliti, isjeći na tanke pločice, posoliti i ostaviti da puste vodu. Ocijediti ih i uvaljati ih u brašno, jaja, prezlu. Redati ih u pleh koji ste prekrili papirom za pečenje i na svaku posuti nekoliko kapi maslinovog ulja.

Staviti ih u zagrijanu rernu, na 180 stepeni. Nemojte ih puno prevrtati, ostavite ih da se uhvati korica, samo preokrenite i ostavite ih da se dopeku.

Savet: Možete pripremiti dresing od jogurta, pavlake, malo vode, kašiku majoneze i čehna bijelog luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije