Za današnji ručak spremite piletinu "Toscana"

0
Radiosarajevo.ba
Za današnji ručak spremite piletinu "Toscana"
Foto: Coolinarika / Piletina Toscana

Za sve sve ljubite pilećeg bijelog mesa, donosimo recept za sočan, usuan i vrlo interesantan ručak. 

Sastojci
4 veće crvene paprike
4 komada pilećih prsa
100 gr. svježeg špinata (može pakovanje smrznutog)
par kasika maslinovog ulja
po ukusu vegeta i biber
4 čena bijelog luka 
300 gr. mozzarelle ili nekog drugog sira (ribanog)

Priprema

Historijska noć u Skenderiji: Bosna i Hercegovina razbila Hrvatsku 110 : 90

Historijska noć u Skenderiji: Bosna i Hercegovina razbila Hrvatsku 110 : 90

1. Papriku operite, obrišite, odsjecite vrh sa peteljkom i očistite od sjemenki. Poslažite je na plići lim i pecite na gril funkciji ili na gornjoj rešetki nekih 10-15 min. tek toliko da se paprika dobro ugrije i malo opusti.

2. Dok se paprika peče, pripremite meso! Pileća prsa operite, posušite i stavite ih u deblju najlonsku vrećicu i istucite čekićem za meso, ne previše tanko, tek toliko da se debljina izjednači! Meso povegetite, pobiberite i svaki komad premažite sa kašikom maslinovog ulja i na to rasporedite sitno isjeckani bijeli luk.

Kreativna kuhinja: Donosimo vam recept za proljetni slani kolač sa povrćem

Kreativna kuhinja: Donosimo vam recept za proljetni slani kolač sa povrćem

3. Špinat operite, odstranite peteljke i ako su vam veći listovi, samo ih grubo isjecite i poslažite na svaki komad mesa po šaku špinata i na špinat rendani sir!

4. Sve to pritisnite da se slijepi za meso i čvrsto zamotajte. Odozgo premažite maslinovim uljem.

5. Kada se paprika malo propekla izvadite je iz pećnice i u svaku papriku dobro ugurajte, da dobro sjedne i popuni papriku, po rolnu piletine (rolnu okrenite uspravno).

Trebamo li posoliti vodu kad kuhamo jaja? Evo šta kažu stručnjaci

Trebamo li posoliti vodu kad kuhamo jaja? Evo šta kažu stručnjaci

6. Napunjenu papriku pecite oko 60 min. na 200 stepeni! Paprika i meso će pustiti svoj sok, tako da ćete dobiti i malo, jako ukusnog saftića! Nakon 60 min izvadite papriku i na vrh svake stavite preostali sir i zapecite nekih 5-10 min, tek toliko da se sir otopi i dobije finu bojicu!

Napomena

Po mogućnosti gledajte da paprika ima malo šire dno tako da može da stoji uspravno pri pečenju, tako da se sokovi od mesa i špinata zadrže u njoj, tim će meso biti ukusnije i sočnije. 

Brže i jednostavnije: Pet omiljenih jela koje možete spremiti u mikrovalnoj

Brže i jednostavnije: Pet omiljenih jela koje možete spremiti u mikrovalnoj

Posluživanje

Servirajte toplo uz dodatak krompir pirea ili pečenih krompirića, koje isto tako možete peći zajedno sa mesom i paprikom. Uz to jako fino ide i neka vama omiljena salatica, piše Coolinarka.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije