Lazanje od špinata i sira: Sjajan prijedlog za ručak ili večeru!
Kada ih jednom napravite, pravićete ih iznova i iznova.
Sastojci:
špinat - 1 kg
lazanje - 250 g
bijeli luk - 1 čehna
maslac - 2 kašike
sir - 300 g
kisela pavlaka - 200 g
crni luk - 1 glavica
sir - 150 g
muskatni orah po ukusu
biber po ukusu
suhi biljni začin - 1 kašika
Semir Halilović podnio ostavku na poziciju ambasadora BiH u Kataru: Poslao pismo Denisu Bećirović
Priprema:
Na rastopljenom maslacu propržite sitno sjeckani crni i bijeli luk. Očistite i operite špinat, pa ga obarite u vreloj vodi. Zatim ga ocijedite i pomješajte s lukom. Začinite muskatnim orahom, vegetom i biberom, piše blic.rs
Sir pomješajte s pavlakom, pa posolite i pobiberite. U dobro namašćen pleh naizmenično redajte lazanje, špinat i sos sa sirom.
Završite sosom. Pospite rendanim sirom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.