Lazanje od špinata i sira: Sjajan prijedlog za ručak ili večeru!
![Lazanje od špinata i sira: Sjajan prijedlog za ručak ili večeru!](https://storage.radiosarajevo.ba/article/435099/871x540/spinat_sir_lazanje.jpg?v1635425320)
Kada ih jednom napravite, pravićete ih iznova i iznova.
Sastojci:
špinat - 1 kg
lazanje - 250 g
bijeli luk - 1 čehna
maslac - 2 kašike
sir - 300 g
kisela pavlaka - 200 g
crni luk - 1 glavica
sir - 150 g
muskatni orah po ukusu
biber po ukusu
suhi biljni začin - 1 kašika
![Zoran Zekić za Radiosarajevo.ba: Dugujem veliku zahvalnost navijačima, protiv Spartaka će biti teže](https://storage.radiosarajevo.ba/article/553926/300x185/zoran-zekic-fk-sarajevo-juli-2024-fks.jpg?v1721417337)
Zoran Zekić za Radiosarajevo.ba: Dugujem veliku zahvalnost navijačima, protiv Spartaka će biti teže
Priprema:
Na rastopljenom maslacu propržite sitno sjeckani crni i bijeli luk. Očistite i operite špinat, pa ga obarite u vreloj vodi. Zatim ga ocijedite i pomješajte s lukom. Začinite muskatnim orahom, vegetom i biberom, piše blic.rs
Sir pomješajte s pavlakom, pa posolite i pobiberite. U dobro namašćen pleh naizmenično redajte lazanje, špinat i sos sa sirom.
Završite sosom. Pospite rendanim sirom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.