Najbrži nedjeljni ručak: Pileći paprikaš - jelo u kojem će uživati vaši najmiliji

1
Radiosarajevo.ba
Najbrži nedjeljni ručak: Pileći paprikaš - jelo u kojem će uživati vaši najmiliji
Foto: Screenshot / Pileći paprikaš

Nedjelja je i u većini domova najčešće nedostaje vremena za mnogo toga od raznih kućnih poslova, priprema za novu radnu sedmicu...

Kako bi vam olakšali nedjeljne obaveze, predlažemo vam da danas za ručak napravite brzi, jeftini i slasni pileći paprikaš, koji će, sigurni smo, postati čest izbor na vašoj trpezi.

Sve što će vam trebati jest malo povrća, komadi piletine koje najviše volite, malo začina i koja kašika kiselog vrhnja.

Lijepa vijest: U Sarajevu rođene trojke

Lijepa vijest: U Sarajevu rođene trojke

Nemojte zaboraviti ni prilog, a idealan odabir bila bi tjestenina u bilo kojem obliku.

Potrebno vam je:

  • 500 g piletine
  • 3 mrkve
  • 1 komad korijena celera
  • 1 luk
  • 3 kašike crvene mljevene paprike
  • 2 kašike kiselog vrhnja
  • Lovorov list
  • Temeljac ili voda
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Meso izrežite na veće komade, začinite je s malo crvene paprike i zapržite u dubljoj tavi sa svih strana.
  2. Piletinu maknite iz tave.
  3. Sitno nasjeckajte luk, mrkvu i celer. 
  4. U tavu u kojoj ste pržili meso najprije dodajte luk, a zatim i mrkvu i celer.
  5. Pirjajte nekoliko minuta, pa vratite meso . Dodajte temeljac ili vodu, crvenu papriku i lovor.
  6. Kuhajte sat vremena. Izvadite meso, a povrće s malo tekućine ubacite u blender, pa ga pretvorite u gusti umak. Umak vratite ostatku tekućine i dodajte piletinu.
  7. Prije nego što ugasite vatru, odvojite malo tekućine i pomiješajte je s dvije kašike kiselog vrhnja.
  8. Dodajte umaku, začinite soli i paprom, pa kuhajte dok umak ne postane gust.
  9. Maknite s vatre, pospite peršinom i poslužite toplo.

Prijatno...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije