Ideje za ručak vikendom: Šta mislite o uvijek ukusnoj musaki
Musaka je za mnoge omiljeno jelo.
Obično se pravi od krompira i mesa, ali može se meso zamijeniti povrćem kao što su tikvice ili patlidžani i tada je odličan izbor za vegetarijance.
Za četiri osobe potrebno je:
1 kg krompira
Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara
500 g mljevenog mesa
1/2 glavice crvenog luka
Biber, so, malo vode i 6 kašika maslinovog ulja
4 komada jaja
1 šolja mlijeka
1 kašika brašna
Priprema
Krompir oguliti i narezati na kriške, dodati ulje i do te promiješati.
U drugoj posudi pomiješajte mljeveno meso sa kašikom bibera, soli i sitno sjeckanim lukom. Dodati ulje i malo vode.
A u posebnu posudu umutiti jaja, šašu mlijeka i kašiku brašna te sve dobro umutiti najbolje mikserom.
Vatrostalnu posudu 35×25 podmazati margarinom ili maslinovim uljem, te redati red krompira red mesa. Na kraju preliti umućenu smjesu od jaja. Dobro dođe i nekoliko listića putera na vrhu.
Musaku peći 40-tak minuta na 225°C.
Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.