Ideje za ručak vikendom: Šta mislite o uvijek ukusnoj musaki

0
Radiosarajevo.ba
Ideje za ručak vikendom: Šta mislite o uvijek ukusnoj musaki
Foto: Bon Apetit / Ilustracija

Musaka je za mnoge omiljeno jelo.

Obično se pravi od krompira i mesa, ali može se meso zamijeniti povrćem kao što su tikvice ili patlidžani i tada je odličan izbor za vegetarijance.

Za četiri osobe potrebno je:

1 kg krompira

500 g mljevenog mesa

1/2 glavice crvenog luka

Biber, so, malo vode i 6 kašika maslinovog ulja

4 komada jaja

1 šolja mlijeka

1 kašika brašna

Priprema

Krompir oguliti i narezati na kriške, dodati ulje i do te promiješati.

U drugoj posudi pomiješajte mljeveno meso sa kašikom bibera, soli i sitno sjeckanim lukom. Dodati ulje i malo vode.

A u posebnu posudu umutiti jaja, šašu mlijeka i kašiku brašna te sve dobro umutiti najbolje mikserom.

Vatrostalnu posudu 35×25 podmazati margarinom ili maslinovim uljem, te redati red krompira red mesa. Na kraju preliti umućenu smjesu od jaja. Dobro dođe i nekoliko listića putera na vrhu.

Musaku peći 40-tak minuta na 225°C.

Uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije