Za današnji ručak pripremite crnu tjesteninu u umaku od paradajz sosa

0
Radiosarajevo.ba
Za današnji ručak pripremite crnu tjesteninu u umaku od paradajz sosa
Foto: Coolinarika / Crna tjestenina s paradajzom

Ako niste znali, postupak pravljenja crne tjestenine nije ništa drugačiji od normalnog, jedina razlika u tome jeste što se crnoj tjestenini boju daje sipino crnilo.

Ukoliko ste ljubitelj italijanskih recepata, ova tjestenina je pravi pogodak za vas. 

Sastojci:

Uživo iz Zagreba s utakmice kvalifikacija za Eurobasket: Hrvatska - Bosna i Hercegovina

Uživo iz Zagreba s utakmice kvalifikacija za Eurobasket: Hrvatska - Bosna i Hercegovina

4 kašike maslinovog ulja

70 g nasjeckanog luka

1 pakovanje isjeckanog paradajza

150 g tuna komada u maslinovom ulju

4 fileta inćuna

2 čena bijelog luka

½ kašike vegete

mljeveni crni biber

so

300 g crne tjestenine

Priprema
 
1. Na maslinovom ulju dinstajte luk, dodajte sjeckani paradajz, tunjevinu, narezane inćune, protisnuti bijeli luk i origano.
2. Podlijte s malo vode i kratko dinstajte. Na kraju posolite i pobiberite po potrebi.
3. Pripremljeni umak prelijte preko kuhane tjestenine.

Posluživanje

Poslužite odmah, posuto naribanim parmezanom.

Savjet

Priprema ovog umaka traje koliko i kuhanje tjestenine, pa je prikladan kada treba pripremiti brz i ukusan obrok, piše Coolinarka.

Prijatno! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije