Za današnji ručak pripremite crnu tjesteninu u umaku od paradajz sosa
Ako niste znali, postupak pravljenja crne tjestenine nije ništa drugačiji od normalnog, jedina razlika u tome jeste što se crnoj tjestenini boju daje sipino crnilo.
Ukoliko ste ljubitelj italijanskih recepata, ova tjestenina je pravi pogodak za vas.
Sastojci:
Uživo iz Zagreba s utakmice kvalifikacija za Eurobasket: Hrvatska - Bosna i Hercegovina
4 kašike maslinovog ulja
70 g nasjeckanog luka
1 pakovanje isjeckanog paradajza
150 g tuna komada u maslinovom ulju
4 fileta inćuna
2 čena bijelog luka
½ kašike vegete
mljeveni crni biber
so
300 g crne tjestenine
Priprema
1. Na maslinovom ulju dinstajte luk, dodajte sjeckani paradajz, tunjevinu, narezane inćune, protisnuti bijeli luk i origano.
2. Podlijte s malo vode i kratko dinstajte. Na kraju posolite i pobiberite po potrebi.
3. Pripremljeni umak prelijte preko kuhane tjestenine.
Posluživanje
Poslužite odmah, posuto naribanim parmezanom.
Savjet
Priprema ovog umaka traje koliko i kuhanje tjestenine, pa je prikladan kada treba pripremiti brz i ukusan obrok, piše Coolinarka.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.