Za 14. dan Ramazana: Napravite hercegovačku pitu - krtolaču

1
Radiosarajevo.ba
Za 14. dan Ramazana: Napravite hercegovačku pitu - krtolaču
Foto: Binin Sahan / Recept za ukusnu hercegovačku pitu

U vrijeme svetog mjeseca Ramazana, za iftar se trudimo napraviti što ukusnija i zanimljivija jela, a nije naodmet ako ćemo isto iskoristiti i u vrijeme sehura.

Zato vam danas donosimo recept za hercegovačku pitu koju neki zovu krtolača. A krtola je krompir u Hercegovini, ako niste znali.

Na YouTube kanalu Binin Sahan bila je gošća hanuma Emina Klarić koja s porodicom živi u Albaniji, gdje je na jednom lokalnom takmičenju pobijedila upravo s ovim receptom. Njena porodica već generacijama živi u oovj zemlji, gdje je donijela i svoj jezik, kulturu i recepte.

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

A za recept, trebat će vam brašno, krompir, crni luk, puter ili maslo, te voda, ulje i so.

A vi svakako javite da li vam se dopada recept ili, kako bi u Hercegovini rekli, begeniše li vam se. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije