Vikend ručak: Maslenica s piletinom u sosu od gljiva

Radiosarajevo.ba
Vikend ručak: Maslenica s piletinom u sosu od gljiva
/ Ilustracija
Malo je onih koji ne vole mirišljavo pecivo, još kada je u kombinaciji s omiljenim sastojcima kao što su gljive i piletina zvuči više nego primamljivo.

Maslenica s piletinom u sosu od gljiva naš je prijedlog za vikend ručak.

Za ovo jelo vam je potrebno: 

600 gr brašna

1 jaje

malo maslinovog ulja

pola kesice kvasca

malo šećera

malo soli

malo tople vode

Sos od gljiva

250 gr gljiva

150 ml vrhnja za kuhanje

luk, vegeta, so, biber

Nadjev

500 gr pilećih prsa

100-150 gr rendanog žutog sira

Priprema

Tijesto pripremite na način kako pripremate tijesto za pizzu. Zamijesite ga ranije kako bi imalo priliku da odstoji bar dva sata, a u tom periodu ga premijesite nekoliko puta.

 Kada je dovoljno naraslo, podijeli se na četiri dijela i razvije malo tanje nego za pizzu, ali ne pretanko, kako kora ne bi bila tvrda.

Na svaku polovinu kruga se stavi samo blago pržena pileća prsa, narenda malo sira i prekolpi. Rubove tijesta malo pritisnuti kako sadržaj tokom pečenja ne bi curio.

Peći na 200 stepeni oko 20 do 25 minuta.

Dok se maslenica peče, ispržiti luk s gljivama i dodati vrhnje. Ovim sosom preliti maslenicu i poslužiti dok je toplo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije