Uz ovaj trik špinat će vam trajati mjesec dana: Potreban vam je samo jedan kuhinjski predmet

3
Radiosarajevo.ba
Uz ovaj trik špinat će vam trajati mjesec dana: Potreban vam je samo jedan kuhinjski predmet
Pixabay / Ilustracija

Ako ste na zdravoj prehrani, špinat je vjerovatno često astavni dio vašeg obroka. Međutim, ostavljen u pakiranju, brzo može uvenuti i izgubiti svoju privlačnost, što vas može navesti da posegnete za manje zdravim alternativama.

Prema savjetu TikTokera @shopnaturalgrocers, postoji jednostavan trik koji može pomoći da vaš špinat traje i do mjesec dana, čime ćete uštedjeti vrijeme i novac te se lakše pridržavati zdrave prehrane.

Prvi korak je da "obložite hermetički zatvorenu posudu neizbijelim papirnim ubrusima ili kuhinjskom krpom". Zatim, "natrpajte slojeve špinata između ubrusa", zatvorite posudu i stavite je u frižider.

Ministar Adnan Šteta najavio kupovinu još 10 novih trolejbusa

Ministar Adnan Šteta najavio kupovinu još 10 novih trolejbusa

Ako primijetite "vlagu na gornjem ubrusu", jednostavno ga "zamijenite kako biste duže očuvali svježinu".

Osim toga, portal Master Class preporučuje i zamrzavanje špinata, što može produžiti njegovu trajnost na impresivnih "šest mjeseci".

Savjetuju: "Zamrzavanje viška špinata odlična je ideja kada planirate koristiti povrće u jelima gdje ne mora biti svježe - na primjer, u omletu ili pireu."

Da biste pravilno zamrznuli špinat, prvo ga operite i odbacite sve loše dijelove. Potom ga prokuhajte, blanširajte, a zatim ocijedite i ponovo ocijedite nakon što se ohladi.

Ovim jednostavnim koracima, možete uživati u svježem špinatu duže vrijeme i nastaviti s hranom punom nutrijenata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije