Uz ovaj ludi trik pripremit ćeš kajganu na jedan sasvim novi način
Razbiti jaje, razmutiti, dodati sol i druge začine te pržiti na tavi ti je dosadno?
Onda iskušaj ovaj trik:
Youtuber NightHawkInLight razvio je trik s pomoću kojeg možeš spraviti kajganu dok je jaje još u ljusci. Treba priznati da ti ovaj trik neće značajno uštedjeti vrijeme – ali je sigurno cool za sve one koje žele isprobati nešto novo.
Stavi sirovo jaje u rukav duge majice ili u čarapu. Sa svake strane čvrsto zaveži rukav kako jaje ne bi ispalo. Zatim vrti jaje u tkanini kako je pokazano u videu. Prvo vrti, a potom brzo stani. Ponovi taj postupak više puta. Potom skuhaj jaje kao i inače…
A imamo i jedan trik kako bi spravila najfiniju - laganu i prozračnu kajganu. A kako bi dobila željeni rezultat nemoj koristiti mlijeko te umjesto toga dodaj mineralnu vodu u tučenu smjesu od jaja. Vjeruj nam - do najljepše, najmekše kajgane koju si ikada probala udaljena si još samo nekoliko mjehurića.
Kako to tačno izvesti? Dodaj otprilike jednu kašiku mineralne vode po obroku (ili po jednu žlicu na svaka dva jaja). Hm, naravno, nemoj koristiti vodu s okusom. Jaja s okusom maline ili limete? Ne, hvala!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.