Ukusna i kremasta salata koja idealno ide uz grah i mesna jela

0
Radiosarajevo.ba
Ukusna i kremasta salata koja idealno ide uz grah i mesna jela
Foto: Screenshot/YouTube / Salata od pečenih paprika

Salata od krompira, zelena salata, kupus salata... jesu li vam već pomalo dosadile?

Ako tražite novu opciju, imamo zgodan prijedlog, a u glavnoj ulozi su paprike. Još uvijek se mogu nabaviti svježe i ukusne roge, a ako ste se i vi prije nekoliko sedmica dok su svi pravili zimnicu potrudili i napravili pečene paprike u ulju ili sirćetu, sada će vam baš dobro doći.

Pored pečenih paprika u ovu salatu idu još samo pavlaka i majoneza, no ako želite još bolji okus ubacit ćete malo kapara, mladog luka i sjeckanog peršuna, i to onaj dio koji inače obično bacate.

Ruglo u centru Sarajeva: Općina se hvali da uređuje prostor, a klupe za odmor zarasle u travi

Ruglo u centru Sarajeva: Općina se hvali da uređuje prostor, a klupe za odmor zarasle u travi

Stabljike peršuna, kad su sitno nasjeckane na kolutiće, salati daju lijepi okus i dobrodošlu hrskavost. Sličnu ulogu mogu odigrati i orasi, koji se baš lijepo slažu s pečenim paprikama.

Sastojci

  • 5-6 pečenih crvenih paprike
  • 150 ml pavlake
  • 30 ml majoneze
  • so
  • dodaci po želji
Ukus prošlih vremena: Recept  za jugoslovenski vojnički grah

Ukus prošlih vremena: Recept za jugoslovenski vojnički grah

Priprema

1. Pečene paprike narežite na trakice i stavite ih u posudu za posluživanje.

2. Odvojeno pomiješajte pavlaku i majonezu, a ako pravite s paprikama koje nisu ukiseljene, dodajte i pola kašičice sirćeta, par kapi limunovog soka ili malo otopine u kojoj su pohranjeni kapari.

3. Ako želite, salatu začinite dodacima poput kapara, nasjeckanih stabljika peršuna i krupno narezanih oraha, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije