Najbrži i najsočniji čokoladni užitak: Kombinacija hrskavosti i mekoće koja podsjeća na lava kolač

0
Radiosarajevo.ba
Najbrži i najsočniji čokoladni užitak: Kombinacija hrskavosti i mekoće koja podsjeća na lava kolač
Foto: Printscreen / Kladdakaka

Kladdakaka je najbrža čokoladna slastica koja dolazi iz Švedske.

Kombinacija je brownieja i lava kolača, hrskav izvana, ali tekstura mu je pomalo ljepljiva i gnjecava pa ga zovu i švedski blatnjavi, ljepljivi kolač.

Možete onda zamisliti koliko je sočan.

Nermin Puškar za Radiosarajevo.ba: "Nisam vidio sebe kao solo artista, uspjeh je što sam opstao"

Nermin Puškar za Radiosarajevo.ba: "Nisam vidio sebe kao solo artista, uspjeh je što sam opstao"

Sastojci:

350 g šećera
250 g margarina ili maslaca
120 g brašna
65 g kakao praha
3 jaja
2 kašike ekstrakta vanilije

Priprema:

Otopljeni maslac pomiješajte s brašnom, šećerom i kakaom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. U tijesto dodajte cijela jaja i ekstrakt vanilije te sve zajedno još jednom dobro izmiješajte, prenosi Skuhaj.hr.

Dobivenu smjesu izlijte u okrugli kalup koji ste malo premazali maslacem i pobrašnili. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni oko 20-25 minuta.

Površina kolača i rubovi trebaju biti dobro pečeni, a unutrašnjost "ljepljiva" i pomalo tekuća. Prije kraja pečenja provjerite čačkalicom, na njoj mora biti mokre smjese, ne smije biti čista.

Kolač ostavite da se ohladi pa ga režite i poslužite uz kuglicu sladoleda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije