Najbrži i najsočniji čokoladni užitak: Kombinacija hrskavosti i mekoće koja podsjeća na lava kolač
![Najbrži i najsočniji čokoladni užitak: Kombinacija hrskavosti i mekoće koja podsjeća na lava kolač](https://storage.radiosarajevo.ba/article/545870/871x540/kladdakaka.jpg?v1715976966)
Kladdakaka je najbrža čokoladna slastica koja dolazi iz Švedske.
Kombinacija je brownieja i lava kolača, hrskav izvana, ali tekstura mu je pomalo ljepljiva i gnjecava pa ga zovu i švedski blatnjavi, ljepljivi kolač.
Možete onda zamisliti koliko je sočan.
![Beogradski advokat očitao lekciju Gorici Dodik: Dolazite autobusima i pljujete našoj djeci u lice!](https://storage.radiosarajevo.ba/article/579071/300x185/Gorica_milorad_dodik_septembar2021_arhiv.jpg?v1739712585)
Beogradski advokat očitao lekciju Gorici Dodik: Dolazite autobusima i pljujete našoj djeci u lice!
Sastojci:
350 g šećera
250 g margarina ili maslaca
120 g brašna
65 g kakao praha
3 jaja
2 kašike ekstrakta vanilije
Priprema:
Otopljeni maslac pomiješajte s brašnom, šećerom i kakaom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. U tijesto dodajte cijela jaja i ekstrakt vanilije te sve zajedno još jednom dobro izmiješajte, prenosi Skuhaj.hr.
Dobivenu smjesu izlijte u okrugli kalup koji ste malo premazali maslacem i pobrašnili. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni oko 20-25 minuta.
Površina kolača i rubovi trebaju biti dobro pečeni, a unutrašnjost "ljepljiva" i pomalo tekuća. Prije kraja pečenja provjerite čačkalicom, na njoj mora biti mokre smjese, ne smije biti čista.
Kolač ostavite da se ohladi pa ga režite i poslužite uz kuglicu sladoleda.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.