Ukus za deset, a trebaju vam samo tri sastojka: Probajte ovaj genijalni kolač

Radiosarajevo.ba
Ukus za deset, a trebaju vam samo tri sastojka: Probajte ovaj genijalni kolač
PrtScr / Nevjerovatno ukusan i jednostavan kolač

Ovaj recept postao je vrlo popularan na internetu što nas i ne čudi s obziromna to da ga je vrlo lako i jeftino napraviti. Riječ je o Japanskom cheesecakeu.

Video za ovaj recept je na YouTubeu pregledan više od 11 miliona puta. Sastojci koji vam trebaju su - jaja, kremasti sir i bijela čokolada. Oni koji su ga probali kažu da je fantastičan. Posebno jeukusan ako se malo ohladi u frižideru.

Sastojci:

3 jaja
120g bijele čokolade
120g krem sira

Priprema:

Zagrijte rernu na 170 stepeni i dok se ona grije, odvojite bjelanca i ostavite ih u frižideru dok vam ne zatrebaju - snijeg od bjelanaca će kasnije biti čvršći. Čokoladu izlomite, stavite u veliku posudu i omekšajte je tako što ćete je staviti na drugu posudi s toplom vodom (temperatura vode neka bude oko 60 stepeni), pa dodajte sir i sve zajedno istopite da bude tečno. Izvadite posudu iz vode i dodajte žumanca. Dobro izmiksajte.

Sada je red na bjelanca, pa ih izmiksajte u čvrst snijeg (toliko da kad posudu okrenete naopako smjesa ostaje u njoj). Zatim umiješajte 1/3 snega od bjelanaca u prvu smjesu i dobro promiješajte. Zatim dodajte ostatak.

U okrugli kalup stavite masan papir premazan s malo ulja ili putera. Polako stavljajte smjesu u kalup i pecite 15 minuta na 170 stepeni, onda još 15 minuta na 160 stepeni. Zatim ugasite rernu i ostavite kolač unutra još 15 minuta. Izvadite ga i ostavite u kalupu dok se sasvim ne ohladi.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije