U kupus pred kraj kuhanja dodajte 2 kašičice ovoga: Daće mu poseban šmek i biće ukusniji
Od svježeg kupusa možete da spremate razna jela, kao što su sarme, rolat…, ali i poznato jelo na kašiku – sladak kupus.
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvijek može da bude bolja. Mnoge domaćice u sladak kupus dodaju meso, iako postoje 2 sastojka koja svi imaju kod kuće, a koji će sladak kupus učiniti mnogo ukusnijim.
U pitanju su senf i sirće.
S ove strane Drine | Dragan Banjac: Ukoljica s najvišeg mjesta
Senf
U sladak kupus pred kraj kuhanja dodajte 1-2 kašičice senfa u prahu ili običnog senfa, koji god da imate kod kuće. Daće jelu poseban šmek.
Sirće
Mnoge domaćice ne dodaju sirće kada kuhaju kupus, ali on takođe, kao i senf, poboljšava ukus jelu i daje mu određenu kiselost. Sirće se dodaje poslije pola sata i to samo jedna kašika, piše Krstarica.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.