U frižideru postoji mjesto koje je puno smeća i sluzi, a nikada ga niste očistili

0
Radiosarajevo.ba
U frižideru postoji mjesto koje je puno smeća i sluzi, a nikada ga niste očistili
Foto: Pexels / Ilustracija / Frižider

Mnogi vlasnici kuća nisu svjesni jednog važnog detalja vezanog uz njihove frižidere - rupu koja se može začepiti i izazvati probleme čak i ako je ostatak uređaja u besprijekornom stanju.

Chloe, poznata influenserica iz Ujedinjenog Kraljevstva, podijelila je ovo otkriće s preko 2,4 miliona pregleda na TikToku.

U svom videu, Chloe je istakla drenažni otvor na dnu frižidera koji je često zanemaren, a koji služi za odvođenje oticanja od odmrzavanja. Nakon što je primijetila lokve vode, Chloe je odlučila istražiti ovaj problem. Objasnila je kako se kondenzacija nakuplja u tom otvoru, stvarajući neugodnu smjesu od sluzi i prljavštine.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

"Ne mogu biti jedina osoba koja nije znala da moraš očistiti ovu rupu u frižideru. To je ova mala rupa. Kondenzacija kapa prema dole i ispunjava se tvarima poput sluzi, prljavštine i slično", objasnila je.

Stručnjaci upozoravaju da se ovaj hladni odvodni jarak može začepiti česticama hrane ili drugim ostacima, što može uzrokovati loše mirise i smanjiti učinkovitost hlađenja.

@thesimplemum

♬ original sound - The Simple Mum

Chloe je podijelila i svoje rješenje problema - čišćenje otvora Q-vrhom i uklanjanje prepreka pomoću slamke. Stručnjaci preporučuju redovito čišćenje ovog područja kako bi se održale optimalne performanse frižidera, javlja Klik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije