Jeste li znali da frižider ima skriveno dugme? Ako ga pravilno postavite, hrana će vam trajati duže

0
Radiosarajevo.ba
Jeste li znali da frižider ima skriveno dugme? Ako ga pravilno postavite, hrana će vam trajati duže
Foto: Pexels / Ilustracija / Frižider

Unutar vašeg frižidera nalazi se tajanstveno dugme na koje vjerojatno nikada niste obraćali pozornost, ali zapravo može pomoći da vaša hrana traje duže.

Jeste li ikada zaboravili nešto u frižideru i ustanovili da je pljesnivo? Postoji tajni gumb koji može spriječiti da se ovo dogodi.

Ovaj gumb je u svim frižiderima, ali ga mnogi ne primjećuju, no ako ga pravilno postavite, hrana će vam trajati duže.

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

Tajni prekidač je gumb za temperaturu, obično unutar frižidera. To je jedan od najboljih načina da svoju hranu duže održite svježom, prenosi Mirror.

Ima brojeve od nula do pet, ali znate li što oni znače?

Ovi brojevi određuju temperaturu vašeg frižidera, ali ne odgovaraju uvijek stvarnoj hladnoći u stepenima Celzijusa. Umjesto toga, pokazuju snagu frižidera, piše Slobodna Dalmacija

Stručnjaci kažu da bi frižideri trebali biti postavljeni na 5°C ili niže. Sve iznad 8°C može ubrzati rast bakterija na vašoj hrani, tako da neće tako dugo trajati.

Savršena temperatura za vaš frižider je između nule i 5°C, a kako biste saznali tačnu temperaturu u frižideru, stavite termometar u čašu vode i stavite je na srednju policu.

Najbolje ga je ostaviti preko noći za tačno očitanje. Zapamtite, čak i ako je vaš termostat na mjestu, temperatura se može mijenjati od police do police.

Što je polica viša, to će biti toplije – stoga razmislite o tome gdje stavljate različite predmete. Na gornje police stavite suhomesnate proizvode, ostatke hrane, kremšnite ili bilo šta drugo što ne treba kuhati.

Držite sirovo meso, perad i plodove mora na donjim policama, a voće i povrće u zasebnim ladicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije