Zaboravite na neugodne mirise u frižideru: Ove dvije namirnice su pravi spas

0
Radiosarajevo.ba
Zaboravite na neugodne mirise u frižideru: Ove dvije namirnice su pravi spas
Foto: Twitter / Ilustracija / Frižider

Neugodni mirisi iz frižidera znaju biti baš iritantni, a mi vam danas donosimo jednostavne trikove kako srediti ovaj problem jednom zauvijek.

Naravno, kada osjetite da frižider smrdi, prvo treba pronaći razlog zašto je to tako. Uglavnom je uzrok pokvarena hrana, no ne mora značiti da je to baš zbog toga. Nekada je problem u samom kućanskom uređaju.

Stručnjaci otkrivaju da iz odvodnog otvora u frižideru može "dopirati" neugodan miris. Kondenzacija obično otječe u ovaj spremnik. Ponekad se odvod začepi i počne ispuštati neugodan miris. Tu je i guma na vratima frižidera.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Ako postoji mrlja od hrane koja je kapnula, velika je vjerovatnoća da se odatle širi neugodan miris. Kako biste to očistili napravite sljedeći recept: u litru vode dodajte 2 kašike sode bikarbone i 3 kašike sirćeta. Ovom otopinom prebrišite stijenke, police i vrata frižidera i onda ih poprskajte kašikom limunovog soka pomiješanog s pola litre vode.

Još jedan trik koji djeluje u borbi protiv neugodnih mirisa iz frižidera je da stavite 10-20 tableta aktivnog ugljena u posudu i držite u frižideru. Nekoliko puta mjesečno zamijenite ugljen novim. Na ovaj način nećete morati ni čistiti ni ribati, a to će vam, sigurni smo, puno značiti, piše Dom i dizajn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije