Trik za koji vam treba samo jedna namirnica: Kako se riješiti neugodnih mirisa nakon kuhanja?

0
Radiosarajevo.ba
Trik za koji vam treba samo jedna namirnica: Kako se riješiti neugodnih mirisa nakon kuhanja?
Foto: Pexels / Ilustracija

Ako želite da pripremite ukusan ručak koji uključuje prženje mesa, povrća ili ribe, ne možete pobjeći od neprijatnih mirisa od prženja.

Ponekad se i kod pečenja određenih namirnica javlja jak i ružan miris iz rerne, evo nekoliko trikova kako da ih se brzo riješite.

Koristite cimet, začin koji svi imamo u kuhinji, na malo drugačiji način. Kada se prži, posebno riba, miris je posebno intenzivan.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Ako ne možete da ga se riješite provjetravanjem prostorija ili uključivanjem aspiratora, stavite šerpu vode na šporet i dodajte jedan ili dva štapića cimeta i polako prokuvajte.

Fini miris cimeta ispuniće svaku sobu. Ako iz rerne dolazi neprijatan miris, zagrijte je na 250 stepeni, stavite štapić cimeta na pleh i ostavite nekoliko minuta. Čim osjetite prijatan miris, isključite rernu i otvorite njena vrata.

Pored čišćenja, cimet vam takođe može pomoći u borbi protiv mrava. Naime, mrze njegov miris, pa na mesta gdje primjetite da izlaze pospite malo cimeta.

Dosadni mravi će nestati bez traga. Cimet takođe odlično odbija moljce. Pomiješajte malo cimeta, lavande i ruzmarina i sve stavite u malu platnenu kesu. Stavite ga u ormare i fioke i oslobodićete se neželjenih gostiju, pišu Nezavisne

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije