Trik je u ovom: Donosimo vam pravi recept za popularnu grčku salatu

0
Radiosarajevo.ba
Trik je u ovom: Donosimo vam pravi recept za popularnu grčku salatu
Foto: Coolinarika / Grčka salata

Grčka salata se pravi od paradajza, krastavaca, žalfije, feta sira i maslina, a sve je to lijepo kombinovano sa grčkim origanom i maslinovim uljem.

Zdjela svježeg povrća u društvu feta sira uvijek je dobra ideja.

Ipak, čini nam se da je grčka salata najbolja ako u njoj uživamo na nekom od grčkih ostrva.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Možda zato što smo na odmoru i samim tim opušteniji, bolje uživamo u svježoj hrani.

Možda je razlog i u svježini i slatkoći povrća koje se čuva pod vrelim mediteranskim suncem. Oboje je vjerovatno tačno, a tajnu ukusa ove salate danas dijelimo s vama.

Grčka salata je na prvi pogled slična šopskoj, ali, naravno, možemo uočiti neke razlike na tanjiru. U opticaju ćemo naći narezan paradajz, žalfiju i krastavac. Prava grčka salata bit će premazana izuzetno jakom količinom maslinovog ulja, začinjena origanom i prelivena kremastim feta sirom.

Recept je toliko jednostavan da ga je teško promašiti prilikom pripreme. Povrće isjeckajte, dodajte sir, pokapajte uljem i pospite origanom. Bitan je izbor kvalitetnih sastojaka i dobrog ulja. Uprkos svemu, ima prostora za napredak. Naime, na društvenim mrežama, mnogi kuhari svakodnevno djele neobične trikove, pa vezano i za grčku salatu. 

Kao što možete vidjeti u videu, grčka salata se servira kao i obično. Narežite krastavce, paradajz i žalfiju, a po želji možete dodati i masline. Trik dolazi sa prelivanjem. Zgnječite polovinu fete koja se nalazi u čaši i dodajte maslinovo ulje, malo sirćeta i limunovo ulje. Tako ćete završiti kremasti dresing da se sve zaokruži, i da mediteranski okusi budu kremasti, piše Odprtakuhinja.delo.si.

Prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije