Tražit ćete ih još: Ćuftice u rerni sa sosom od pavlake

0
Radiosarajevo.ba
Tražit ćete ih još: Ćuftice u rerni sa sosom od pavlake
Foto: Bonapeti.rs / Ćuftice u rerni

Ukoliko niste sigurni šta biste za ručak danas, donosimo vam jedan jednostavan recept za savršeno jelo.

Nakon što ga probaju, vaši ukućani tražit će još.

U pitanju su ćuftice u rerni sa sosom od pavlake.

Objavljen snimak "dječije igre" u Sarajevu, komentari: "Manje pucalo u ratu"

Objavljen snimak "dječije igre" u Sarajevu, komentari: "Manje pucalo u ratu"

Jeftino i brzo, a po "mjeri" naših baka i nana: Recept za preukusni mramorni kolač

Jeftino i brzo, a po "mjeri" naših baka i nana: Recept za preukusni mramorni kolač

Potrebno vam je: 

mljeveno meso - 500 g, miješano
luk - 1 glavica
bijeli luk - 1 čehno
jaja - 1 komad
biber - po ukusu

Za sos: 

luk - 1 glavica
mrkva - 1 komad
paprika - 1 komad
tikvica - 1 komad, mala
kisela pavlaka - 200 g
brašno - 1 kašika
voda - 2 šolje
sol, biber - po ukusu
sir - 100 g

Ako imate 15 minuta i samo 5 sastojaka: Napravite mekane uštipke od jogurta

Ako imate 15 minuta i samo 5 sastojaka: Napravite mekane uštipke od jogurta

Priprema: 

1. Za ćuftice isjecite nasitno luk i bijeli luk, dodajte ih u mljeveno meso zajedno s jajetom i biberom po ukusu. Zamijesite smjesu veoma dobro i ostavite sa strane.

2. Za sos isjecite nasitno luk, očistite mrkvu, papriku i tikvicu, isjecite ih na ivice.

3. U malo ulja zapržite povrće 5 minuta, posolite. Rastvorite brašno u vodi do glatke smjese i dodajte pavlaku, promiješajte dobro. Sipajte smjesu u zaprženo povrće i ostavite da provri, ali ne da se zgusne.

Slasne, drugačije i gotove za 15 minuta: Donosimo vam recept za francuske prženice

Slasne, drugačije i gotove za 15 minuta: Donosimo vam recept za francuske prženice

4. Oformite od mljevenog mesa ćuftice i poredajte ih u posudu za pečenje, prelijte ih sosom, ako je potrebno posolite i pospite biberom po ukusu.

5. Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite ćuftice u rerni u sosu od pavlake 30 minuta. Nakon toga pospite narendanim sirom i dopecite još 15 minuta, piše Bonapeti.

Uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije