Jeftino i brzo, a po "mjeri" naših baka i nana: Recept za preukusni mramorni kolač
![Jeftino i brzo, a po "mjeri" naših baka i nana: Recept za preukusni mramorni kolač](https://storage.radiosarajevo.ba/article/474521/871x540/mramorni-kolac-pixabay.jpg?v1668014673)
Jede vam se nešto slatko, ali nemate baš suviše vremena za pripremu?
Isprobajte ovaj recept za mramorni kolač - priprema je brza i jednostavna, mjere su "na kašike", onako kako su to radile naše bake i mame.
Sastojci:
3 jaja
15 kašika brašna
15 kašika šećera
15 kašika ulja
15 kašika vode
Prašak za pecivo
Vanilin šećer
2 kašike kakaa
![Oglasilo se Tužilaštvo o teškoj nesreći kod Bijeljine: Poginule dvije djevojke (19)](https://storage.radiosarajevo.ba/article/579073/300x185/automobil-bijeljina-16fen25-infobijeljina-2.jpg?v1739714069)
Oglasilo se Tužilaštvo o teškoj nesreći kod Bijeljine: Poginule dvije djevojke (19)
Priprema:
![Brzo i jednostavno: Napravite sočni arapski kolač od griza i kokosa](https://storage.radiosarajevo.ba/article/474425/300x185/basbous-kolac-arapski-desert-8nov22-pexelspng.jpg?v1667932957)
Brzo i jednostavno: Napravite sočni arapski kolač od griza i kokosa
Pjenasto umutite jaja, a zatim dodajte ostale sastojke (osim kakaa).
Brašno je najbolje prosijati zajedno s praškom za pecivo.
Sve dobro umutite i pola smjese izlijte u jedan kalup, a u drugu polovicu dodajte dvije kašike kakaa i 1 kašiku vode. Izmiješajte i prelijte po prvoj smjesi - slobodno šarajte smjesom.
Pecite u prethodno ugrijanoj rerni na 200°C otprilike 40 minuta.
Po želji, na kraju, možete posuti šećerom u prahu.
To je to. Prijatno!
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.