Jeftino i brzo, a po "mjeri" naših baka i nana: Recept za preukusni mramorni kolač
Jede vam se nešto slatko, ali nemate baš suviše vremena za pripremu?
Isprobajte ovaj recept za mramorni kolač - priprema je brza i jednostavna, mjere su "na kašike", onako kako su to radile naše bake i mame.
Sastojci:
3 jaja
15 kašika brašna
15 kašika šećera
15 kašika ulja
15 kašika vode
Prašak za pecivo
Vanilin šećer
2 kašike kakaa
Nepovoljni vremenski uvjeti otkazali utrku u St. Moritzu: Evo kada Elvedina nastavlja takmičenje
Priprema:
Brzo i jednostavno: Napravite sočni arapski kolač od griza i kokosa
Pjenasto umutite jaja, a zatim dodajte ostale sastojke (osim kakaa).
Brašno je najbolje prosijati zajedno s praškom za pecivo.
Sve dobro umutite i pola smjese izlijte u jedan kalup, a u drugu polovicu dodajte dvije kašike kakaa i 1 kašiku vode. Izmiješajte i prelijte po prvoj smjesi - slobodno šarajte smjesom.
Pecite u prethodno ugrijanoj rerni na 200°C otprilike 40 minuta.
Po želji, na kraju, možete posuti šećerom u prahu.
To je to. Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.