Tradicionalni recept za puru: Savršen izbor za sehur
Kako se bliži vrijeme sehura, važno je pripremiti hranjiv obrok koji će osigurati dovoljno energije za dan koji je pred nama.
Jedan od tradicionalnih i omiljenih jela za sehur je pura.
Pura je ne samo ukusna, već i lako probavljiva, što je čini idealnim izborom za rani obrok prije početka posta.
Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'
Uz dodatak raznih priloga, poput povrća ili jogurta, pura pruža savršenu ravnotežu okusa i hranjivih sastojaka.
Evo jednostavnog recepta za pripremu ovog tradicionalnog jela koje će vas osvojiti svojim bogatstvom okusa i nutritivnom vrijednošću.
Savršen desert za pola sata: Probajte slasan kolač s malinama i keksom
Sastojci:
- 4 šolje vode
- 1 kašika soli
- 1 kašika pure
- 3 kašike maslaca
- pola šolje svježe naribanog parmezana (opcionalno)
Priprema:
U zdjelu za kuhanje srednje veličine stavite vodu, dodajte sol te pustite da voda proključa. Nakon toga lagano istresite puru, ali u isto vrijeme konstantno miješajte smjesu kako ne bi ostalo grudica.
Smanjite temperaturu i pustite da voda polako ispari, ali i dalje miješajte smjesu sve dok se pura dovoljno ne zgusne. Nakon što je skuhana, maknite ju sa šporeta i dodajte u nju maslac kako bi bila još kremastija i ukusnija. Ako želite, možete dodati i parmezan. Sve dobro promiješajte i uživajte.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.