Teletina sa rižom i povrćem: Idealan ručak u jednoj tepsiji
Kompletan ručak u jednoj tepsiji, i to ne bilo kakav ručak! Ako želite dobar i brz ručak, ovaj recept je idealan, a ko bi mu odolio.
Sastojci:
1 kg teletine sa kostima (npr. teleća prsa),
2 glavice crvenog luka,
2 paradajza,
2 paprike babure,
Uživo iz Zagreba s utakmice kvalifikacija za Eurobasket: Hrvatska - Bosna i Hercegovina
2, krompira
2 mrkve,
čaša od 2 dl riže,
600 ml vode,
so, biber i vegeta,
ulje
Priprema:
Meso izrezati na manje komade i posoliti. Paradajz, paprike i krompir izrezati na manje komade, luk na četvrtine, a mrkvu uzdužno na četiri dijela. Sve staviti u veću zdjelu, dodati rižu te začine. Dobro promiješati.
Nauljiti tepsiju pa istresti povrće sa rižom, zatim poredati meso i sve zaliti vodom. Peći 50 minuta na 220 °C, piše Brzirecepti.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.