Tart od jagoda: Ovaj jednostavan recept će vas sigurno oduševiti

0
Radiosarajevo.ba
Tart od jagoda: Ovaj jednostavan recept će vas sigurno oduševiti
FOTO: Screenshot / Tart od jagoda

Ovaj kolač od jagoda zasigurno će impresionirati vaše goste svojom prekrasnom prezentacijom i izvrsnim okusom. Savršen je desert za proljetni piknik, roštilj ili bilo koju posebnu priliku.

Proljeće je savršeno vrijeme za uživanje u slatkim i ukusnim poslasticama. Ako tražite desert koji je istovremeno lijep i izvrstan, ne tražite dalje od tarta od jagoda. Ovo klasično francusko pecivo jednostavno je za napraviti i savršeno je za proljetno okupljanje, a mi vam donosimo odličan recept.

Sastojci za tijesto:

Ivica Puljić se javio iz Amerike: 'State Department je sve demantirao'

Ivica Puljić se javio iz Amerike: 'State Department je sve demantirao'

250 g poluintegralnog pšeničnog brašna
60 g smeđeg šećera
1 prstohvat soli
160 g maslaca bez soli (vrlo hladnog)
75 ml hladne vode

Sastojci za nadjev:

500 g jagoda
75 g mljevenih badema
30 g smeđeg šećera

Piprema:

U zdjeli pomiješajte suhe sastojke (brašno, šećer i sol). Dodajte maslac narezan na kockice i mijesite prstima dok ne dobijete tijesto nalik crumbleu. Dovršite prelijevanjem hladnom vodom, sjedinite sve, oblikujte u kuglu i stavite u frižider na 30 minuta.

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini. U sredinu stavite mljevene bademe oblikujući krug. Ostavite oko 4 cm okolo da ga kasnije možete saviti.

Jagode narežite (na kriške ili polovice) i stavite na bademe. Pospite smeđim šećerom. Preklopite tijesto preko jagoda, premažite maslacem i pecite 40 minuta, piše Diva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije