Tajna velikih kuhara za piletinu iz snova: Jedan sastojak je potreban za hrskavu i sočnu fantaziju

Gordon Ramsay otkriva da jedan jeftin sastojak može učiniti pečenu piletinu savršenom svaki put, a vjerovatno se već nalazi u vašoj kuhinji.
U videu na YouTubeu za MasterClass, Gordon objašnjava da je tajna hrskave zlatne kože i sočnog mesa osnovni sastojak - jedno jaje. Jaje treba razbiti, pomiješati i ravnomjerno nanijeti na piletinu, a zatim dodati malo Sichuan papra.
Ova metoda navodno pomaže začinima da se bolje prijanjaju na kožu i zadrže sokove tokom pečenja, koje, kako kaže, treba trajati 55 do 60 minuta na 200 °C.

Novi šamar bh. pravosuđu, bjegunac Dodik se javio iz Izraela: 'RS brani svoje pravo da postoji'
Nakon što je izvadio gotovu piletinu iz rerne, pohvalio je svoj rad rekavši: "Vjerujte mi, nijedan kuhar na svijetu ne može napraviti sokove kao što to može ova metoda pečenja."
Dodao je: "Početni trud se isplati. Pokažite poštovanje prema ovoj piletini i vjerujte mi, rezultati će biti nevjerovatni."
Gordon Ramsay, koji posjeduje ukupno 8 Michelinovih zvjezdica u svojih 88 restorana širom svijeta, uključujući njegov restoran Restaurant Gordon Ramsay koji već više od 22 godine drži tri Michelinove zvjezdice, sigurno zna o čemu govori.
Preostali sastojak može se iskoristiti za njegov popularni recept za kajganu, koji, kako je nedavno rekao, isto dobro funkcioniše s biljnim alternativama poput Flore u okviru njihove kampanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.