Sve vrijeme smo pogrešno čuvali sladoled u zamrzivaču: Žena otkrila šta treba uraditi
Skoro svako ko kupi sladoled i ne uspije da ga pojede odjednom, kanticu ili kutiju će u zamrzivač odložiti uspravno, onako kako je i stajala u prodavnici.
Međutim, članica jedne Facebook grupe otkrila je da bi kantice ili kutije sa sladoledom uvijek trebalo da u zamrzivač stavljate naopako kako bi se izbjeglo stvaranje kristalića leda na površini.
Kristalići leda ili "freezer burn", kako je ona to nazvala, nastaje kad vlaga u sladoledu isparava, a zatim se ponovo hladi na površini, stvarajući kristale na vrhu.
Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'
Okretanjem kantice sa sladoledom nakon što ga vraćate u zamrzivač će učiniti to da će onaj dio sladoleda koji se rastopio dok ste vadili kuglice kapati na poklopac i neće "pokvariti" netaknuti dio sladoleda u kantici, tvrdi ona.
Ista žena savjetovala je i sladoled ubacite u plastične kese sa zatvaračem kako bi sladoled ostao mekši.
"Odličan savjet", "Hvala ti, ovo nas je spasilo", "Genijalna ideja", komentari su ostalih članovi grupe na Facebooku. "A kome to sladoled uopšte izdrži dovoljno da bi se ovaj trik mogao primijeniti?", našalili su se neki, javlja Krstarica.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.