Stručnjaci savjetuju: Šest načina kako očuvati kožu tokom zime

0
Radiosarajevo.ba
Stručnjaci savjetuju: Šest načina kako očuvati kožu tokom zime
Arhiv / Ilustracija / Najbolji savjet nalaže unošenje dovoljno vode i tekućine tokom dana

Masna koža zahtijeva posebnu njegu, posebno u hladnim mjesecima kada se mijenjaju potrebe naše kože. Za održavanje ravnoteže i sjaja, ključno je odabrati odgovarajuće proizvode.

Kako biste se nosili s viškom masnoće na koži, često je potrebno čišćenje više puta dnevno kako biste uklonili višak sebuma. U tom kontekstu, micelarne vode su izvanredan izbor. One nježno čiste kožu, bez začepljivanja pora. Ovaj inovativni proizvod osvojio je svijet ljepote prije deset godina, a danas ga koriste i žene s masnom kožom sklonom crvenilu.

Vrijedno je napomenuti da proizvodi s visokim udjelom alkohola mogu isušiti kožu, što može potaknuti veću proizvodnju masnoće. Stoga je važno pažljivo provjeriti sastojke proizvoda koje koristite.

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Uz čišćenje, hidratacija igra ključnu ulogu, pogotovo u suhim zimskim mjesecima. Korištenje laganih, vodenih gelova ili hipoalergenih hidratantnih krema održat će vašu kožu hidratiziranom.

Naravno, čak i tokom hladnih dana, ne smijemo zaboraviti na zaštitu od sunca. Krema s zaštitnim faktorom idealan je saveznik za očuvanje ravnoteže i ujednačenog tena.

Njega kože
Foto: Pexels: Njega kože

Tonik je još jedan korisni saveznik u njezi masne kože. Dermatolozi često preporučuju tonik s salicilnom ili glikolnom kiselinom za kontrolu sebuma i prevenciju pojave akni, piše 24sata.hr. 

Ako primijetite pretjerano lučenje sebuma i začepljenost pora, piling može biti koristan. Odaberite blagi piling kako biste uklonili mrtve stanice kože i osigurali čišće pore.

Doktor otkrio šta vam je potrebno ukoliko imate problema sa štitnjačom

Doktor otkrio šta vam je potrebno ukoliko imate problema sa štitnjačom

Hidratacija je ključna, a jedan od trikova za održavanje ravnoteže je i upotreba ovlaživača zraka.

Ne zaboravite na prehranu. Unos dovoljno vode i konzumacija voća i povrća bogatih antioksidansima pomoći će u očuvanju zdravlja kože. Izbjegavajte proizvode koji sadrže alkohol, parfeme i iritante koji mogu nadražiti kožu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije