Doktor otkrio šta vam je potrebno ukoliko imate problema sa štitnjačom

0
Radiosarajevo.ba
Doktor otkrio šta vam je potrebno ukoliko imate problema sa štitnjačom
Pixabay / Ilustracija

Dr. Darren Scott, poznat po svojoj edukaciji o bolestima štitnjače na društvenoj mreži TikTok, svojim videozapisima pruža dragocjene savjete i znanje osobama koje se suočavaju s ovim zdravstvenim izazovima. Do sada je podijelio preko 60 informativnih videa.

U ovom specifičnom videu, dr. Scott se posvetio važnosti magnezija za osobe s autoimunom bolešću Hashimota i hipertireozom. On naglašava koje su tri različite forme magnezija najidealnije za osobe koje se suočavaju s tim zdravstvenim stanjima, prilagođavajući pristup ovisno o ciljevima pacijenata.

"Pomažem ljudima preko dvadeset godina, i hiljadama pacijenata sam vratio njihov stari život koji je zbog Hashimota i hipertireoze nestao. Ono što vam želim reći je da ne gubite nadu, jer možete živjeti svoj normalan život." rekao je Scott.

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

"Odabir određene vrste magnezija ovisi prvenstveno o cilju koji želite postići konzumirajući ovaj magnezij. Kada se magnezij kombinira s različitim spojevima, to značajno utječe na način apsorpcije, dostupnost za tijelo, mehanizam djelovanja i putanje unutar organizma", pojašnjava dr. Scott.

"Ukoliko tražite magnezij i želite da vam on općenito pridonese zdravlju štitnjače, i zdravlju cijelog organizma, onda je za vas magnezij glicinat.On ima izrazito veliku apsorpcijsku moć, što znači da ga vaše tijelo veoma lako prepoznaje i koristi." kaže dr. Darren.

@drdarrenscotthealth

What kind of magnesium for hypothyroid and Hashimoto’s disease? #fyp #viralvideo #viral #thyroid #constipation #hashimotos #fatigue #functionalmedicine #thyroidproblems #magnesium

♬ original sound - Dr. Darren Scott

Drugi oblik magnezija koristan je ako imate problema s gastrointestinalnim smetnjama, poput konstipacije, te želite uspostaviti redovitu probavu. U ovom slučaju, preporučuje se magnezij citrat. Ova vrsta magnezija ostaje u probavnom traktu i pomaže u regulaciji stolice potičući češće odlaske na WC. Važno je konzumirati magnezij svakodnevno, a konačna doza trebala bi se kretati između 300 i 1000 mg dnevno.

Sok od ovog voća skup je kao zlato, a sada je idealno vrijeme za njegovu sadnju

Sok od ovog voća skup je kao zlato, a sada je idealno vrijeme za njegovu sadnju

Treći tip magnezija uključuje magnezij L-treonat i magnezij osam, koji su korisni ako se suočavate s problemima vezanim uz depresiju i anksioznost. Ovi oblici magnezija imaju sposobnost proći krvno-moždanu barijeru i utjecati na vaše emocionalno stanje.

Nikako se ne preporučuje upotreba magnezija oksida, jer se loše apsorbira, a njegova učinkovitost je ograničena. Postoje i druge vrste magnezija, no za osobe s problemima štitnjače, preporučujemo da se koncentrišu na ova tri tipa. Važno je napomenuti da, unatoč upotrebi magnezija, nećete izliječiti autoimune bolesti štitnjače poput Hashimotove bolesti ili hipertireoze. Za razumijevanje i liječenje ovih stanja, važno je konsultovati se sa stručnjacima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije