Starinska poslastica za sve generacije: Napravite griz u novom i bogatijem ruhu

Griz je brašno sa visokim sadržajem glutena napravljeno od tvrde durum pšenice.
Prilično je grube teksture, žute boje i bogat je proteinima glutena.
Visok sadržaj glutena znači da je brašno posebno pogodno za pravljenje tjestenine, ali ovo brašno je također čest sastojak peciva poput kruha ili se može napraviti kao kus-kus.

Veliki radovi na vodovodnoj mreži: Više od 20 sarajevskih ulica danas bez vode
Griz je dostupan u cijelom svijetu, ali je najpopularniji u Italiji, a u Bosni i Hercegovini, svi ga pamtimo kao ukusni doručak iz djetinjstva.
Priprema je izuzetno laka, a sve što trebate je par minuta vremena i dosta vremena da uživate u bogatom doručku u novom ruhu.

Vratio se po telefon: Student spašen dva puta u istoj sedmici sa planine Fuji
Sastojci
- 100 grama griza
- 250 mililtara mlijeka
- bademi
- med
- kakao (crni)
- komadići bijele čokolade
Priprema
1. Bademe sitno isjeckati i ostaviti po strani.
2. Ugrijati mlijeko do ključanja i sipati griz uz miješanje.
3. Kada je griz tvrd, dodati bademe, kakao i komadiće bijele čokolade.
4. Nakon što se prohladio, dodati manju kašiku meda.
Uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.