Starinska pita od nekoliko sastojaka: Jeste li čuli za jajušu?
Ovo starinsko jelo ste vjerovatno svi obožavali. U nekim krajevima je zovu i razljevuša, tijapeka ili jaruša.
Sastojci:
1/2l mlijeka
1/2l kiselog mlijeka (ili jogurta)
5 jaja
oko 1 i po šoljice kukuruznog brašna
2-3 kašike sira
Dragan Bursać: Od Luburića do Primorca, krivi smo mi što šutimo!
Priprema:
Najprije u rernu staviti tepsiju sa kašikom masti da se dobro zagrije. Jaja smućkati viljuškom.
Kukuruzno brašno dodati i promješati kašikom. Dodati i sir.
Dodati jogurt i mlijeko sve vrijeme mješati kašikom da ne bude grudvica.
Posoliti(otprilike kašičica soli).
Smjesa treba da bude dosta,dosta rijetka. Istresti je u tepsiju na vrelu mast,onako da cvrkne. Kad porumeni,jajuša je gotova!
Služite je uz pavlaku ili domaći kajmak.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.