Spremite ovaj recept, stalno ćete ga koristiti: Lagana priprema najukusnijih čokoladnih kocki

Lagani recept za čokoladne kocke koje će vas oduševiti.
U posudi mikserom umutite žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. U smjesu dodajte otopljenu čokoladu koju ste prethodno rastopili na pari zajedno s margarinom. Nakon toga umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju, ručno umiješajte snijeg od četiri umućena bjelanjka.
Smjesu izlijte u prethodno pripremljenu tepsiju (dimenzija 36×21 cm) i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni Celzijusa oko 20 minuta. Pečeni biskvit odmah, dok je još vruć, prelijte s 1 do 1,5 decilitar vrućeg mlijeka. Najlakše ćete to uraditi pomoću kašike. Biskvit ostavite da se hladi u tepsiji.

Djevojčica upala u otvoreni šaht u Vogošći: Ukazana joj ljekarska pomoć
Za pripremu kreme, na pari rastopite čokoladu i vrhnje za šlag, miješajući oko 10 minuta dok se smjesa ne sjedini i postane tekuća. Kremu prelijte preko potpuno ohlađenog biskvita. Ostavite da kratko odstoji na sobnoj temperaturi, a zatim stavite kolač u frižider da se krema stegne.
Prije rezanja, nož umočite u vruću vodu, obrišite, pa zatim režite kolač na manje kocke. Po potrebi, postupak umakanja i brisanja noža ponovite kako bi rez bio uredan, savjetuje Coolinarika.
Sastojci
biskvit
4 jaja
15 dkg šećera
4 kašikice (oko 7 dkg) oštrog brašna
pola praška za pecivo
20 dkg čokolade za kuhanje
20 dkg margarina
krema
1/2 l vrhnja za šlag
30 dkg čokolade za kuhanje
1-1,5 dcl vrućeg mlijeka(za pečen biskvit)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.