Brz i jednostavan recept za hrskavu kljukušu: Obrok gotov za 20 minuta

U bogatom mozaiku tradicionalne kuhinje Balkana, jedno jelo posebno zauzima mjesto u srcima i na trpezama – kljukuša.
Jednostavna za pripremu, a nevjerovatno ukusna, kljukuša je savršen spoj domaćih sastojaka i topline porodičnog obroka.
Bilo da se poslužuje uz čašu jogurta ili kiselog mlijeka, ova sočna delicija nastavlja oduševljavati sve koji uživaju u autentičnim, zaboravljenim receptima naših baka.

Kristijan Iličić objavio snimak o Sarajevu: "Grad koji spaja i čuva različitosti"
Sastojci
3-4 kašike brašna
4 krompira
luk
sol i biber
kašika ulja
1 prašak za pecivo
Priprema
1. U posudu izrendati krompir i luk, te dodati brašno.
2. Izmješati sve sastojke dobro, bez grudvica, dodati sol i biber, kašiku ulja i prašak za pecivo.
3. U pouljenu tepsiju izliti sastojke, te peći na 220 stepeni u prethodno zagrijanoj rerni, nekih 20-ak minuta.
4. Zadnjih par minuta, premazati kljukušu puterom i ostaviti da se zapeče još pet minuta.
To je to! Uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.