Smršati za 12 dana: J.Lo i druge zvijezde oslanjaju se na ovaj trik

0
Radiosarajevo.ba
Smršati za 12 dana: J.Lo i druge zvijezde oslanjaju se na ovaj trik
Foto: Instagram / Jennifer Lopez

Dijete su prava muka. I često ne djeluju, posebno kad dođeš u određene godine. Zato... Želiš se riješiti nekoliko kilograma bez puno truda? Onda se jednostavno osloni na trik za mršavljenje u koji se zaklinju slavne osobe poput Jennifer Lopez i Liv Tyler, a koji bi trebao rezultirati vidljivim uspjehom nakon samo dvije sedmice!

Pravilo za mršavljenje je "ugljikohidrati do 14:30", a osmislio ga je slavni trener David Kirsch. To je svojevrsni mini intervalni post u kojem je unos ugljikohidrata ograničen na jutro i rano poslijepodne.

U ovom vremenskom prozoru dopuštene su zobene pahuljice, tjestenina, mahunarke i slično. Nakon 14:30 sati na jelovniku su namirnice bogate bjelančevinama - poput mesa, ribe i sira te puno svježeg voća, povrća i salata.

Još jedan grad u BiH bez grijanja: Građani se smrzavaju više od 20 dana

Još jedan grad u BiH bez grijanja: Građani se smrzavaju više od 20 dana

Zašto je ovaj trik za mršavljenje toliko učinkovit?

Naime, ugljikohidrati nam sve do podne daju vrijednu energiju koja nam pomaže da izdržimo dan i drže nas fokusiranima. Osim toga, dovoljno se krećemo do navečer da se ugljikohidrati mogu sagorjeti. Stvari su drugačije navečer: ako guštamo u velikoj pizzi, a zatim legnemo na kauč ili idemo u krevet, višak energije pohranjuje se u masno tkivo i dobivamo na težini.

Koliko tačno ugljikohidrata smiješ pojesti do 14:30 je potpuno individualno. Naravno, nekome ko ima fizički zahtjevan posao treba više od onoga ko sjedi za stolom osam sati. Međutim, Kirsch savjetuje da slušaš svoje tijelo i jedeš samo kada si doista gladna. Tada ćeš se nakon otprilike dvanaest dana moći radovati prvim vidljivim uspjesima, piše miss7.24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije