Sestra nekada najteže žene na svijetu tvrdi da ljekari lažu

Radiosarajevo.ba
Sestra nekada najteže žene na svijetu tvrdi da ljekari lažu
Porodica sestre Eman Ahmed Abd El Aty, Egipćanke koja je bila najteža žena na svijetu, optužuje indijske ljekare da govore neistinu o poboljšanju stanja Eman.

Žena je podvrgnuta operaciji u bolnici "Saifee" u Mumbaiu, a ljekari su prošle nedjelje saopćili da je ona izgubila oko 250 kilograma.

Međutim, njena sestra Shaimaa Selim, kaže da oni govore neistinu i dodaje da je njena sestra vrlo krhkog zdravlja i da je možda doživjela još jedan šok.

Iz bolnice odbacuju ovakve optužbe, a njena sesta tvrdi da uopće nije toliko smršavila i da ljekari ne znaju o kom broju kilograma je riječ, jer je nisu mjerili ni prije ni poslije operacije.

"Ona mora stalno da nosi masku sa kiseonikom. Jede i pije na slamčicu", rekla je Shaimaa Selim.

Međutim, predstavnik bolnica za The Guardian kaže da je Eman Ahmed Abd El Aty izmjerena u ponedjeljak i da vaga sada pokazuje 172 kg.

Ova žena je zbog gojaznosti poslednjih 25 godina provela je u krevetu, a u januaru je posebnim avionom prebačena u Mumbai, gde je podvrgnuta operaciji.

Porodica ke nezadovoljna, jer smatra da bi njena Eman trebalo još da ostane u bolnici, jer u Egiptu neće moći da dobije adekvatnu pomoć.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije