Usred operacije: Fotografirala doktore dok su joj vadili vene

Radiosarajevo.ba
Usred operacije: Fotografirala doktore dok su joj vadili vene
Nove tehnologije i internet gotovo u potpunosti su preuzeli kontrolu nad našim životima, a to svakodnevno dokazuju brojne fotografije i snimci korisnika društvenih mreža.

Jedna gotovo nevjerovatna fotografija stigla je ovih dana iz istočne Kine, gdje je jedna 69-godišnja pacijentkinja postala prava senzacija zbog korištenja mobitela tokom operacije nogu, prenosi Mashable.

Njoj su doktori dozvolili da u operacijskoj sali koristi svoj mobilni telefon, jer je doktor želio da bude što opuštenija tokom operacije, pa je tako ova pacijentkinja mirno istrpila bolove tokom vađenja vena ispod kože.

Ona je slikala doktore i sestre, ali i pregledala postove prijatelja na društvenim mrežama, te ju je, kako tvrdi, to itekako opustilo.

"Uopćeno, pacijentima obično nije dozvoljeno korištenje mobilnog uređaja, ali ona je bila nervozna, zbog čega joj je bila potrebna neka terapija opuštanja za vrijeme operacije", kazao je dr. Zhu, koji je operirao ovu pacijentkinju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije