U Trebinje stigli dinosauri, najveći dug osam metara

Radiosarajevo.ba
U Trebinje stigli dinosauri, najveći dug osam metara
U Trebinje su prethodnih dana stigle replike dinosaura u prirodnoj veličini.

U narednih nekoliko dana će biti instalisano 15 dinosaura, a najveći, koji je dugačak čak 17, a visok osam metara bit će dopremljen uskoro.

Kako je planirano, na 75.000 metara kvadratnih, u Trebinju će biti smješten aqua park sa šest vrela i 15 tobogana, bazen za odrasle s dva adrenalinska tobogana dugačka 200, a visoka 21 metar i još mnogo toga. 

U srcu aqua parka bit će smještena galija, luksuzni VIP objekat sa spa centrima, restoranom i apartmanima.

tobogani-690x414.jpg - U Trebinje stigli dinosauri

Foto: Hercegovinapress.com: tobogani-690x414.jpg

Kako je ranije najavljeno, aqua park bi trebalo da bude otvoren za posjetioce početkom juna ove godine. U Trebinje je stiglo čak14 kontejnera opreme koja će biti instalirana u naredne dvije sedmice.

Iz Kine su  u prvoj turi došli tobogani i spleš safari. Montaža spleš safarija koji će imati 15 vrsta različitih životinja od žaba, morskih konjića meda počinje danas, a naredne sedmice stižu stručnjaci iz Kine koji će instalirati tobogane.

Rončević dodaje da ove sedmice očekuju još sedam kontejnera različite opreme, a da će dinosauri u Trebinju biti oko 10. maja kada bi trebalo da počne i njihova instalacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije